vrijdag, juni 21, 2024
HomeGeen categorieMASCARAVIJN TEGEN BETALING
spot_img

MASCARAVIJN TEGEN BETALING

Mascaravijn tegen betaling is het eerste project dat wordt gerealiseerd in functie van de bescherming van de natuurgebieden op Tenerife. De meest bewandelde barranco op Tenerife wordt het eerste natuurgebied waarvoor er tolgeld zal worden geïnd aan niet-residenten.  

Er is al langer sprake dat kwetsbare regio’s, vooral natuurgebieden, in aanmerking zullen komen voor een ecotaks die door niet-ingezetenen zal moeten worden opgehoest.

Toeristentaks

De Mascaravijn tegen betaling is een gedegen keuze, want deze locatie is een van de drukste trekpleisters op Tenerife. Less is more heeft de overheid gedacht en om toeristisch overdaad te reguleren en het natuurgebied te ontlasten werd deze locatie uitgekozen als proefproject om vanaf deze zomer een ecotaks – zeg maar een toeristentaks – op te leggen aan iedereen die het ravijn wil bewandelen.  

275 personen per dag

Masca, de gelijknamige barranco en de nieuwe aanlegsteiger liggen in het Teno Rural Parque en worden het onderwerp van een belasting voor niet-ingezetenen om de mobiliteit en veiligheid te verbeteren. Het bezoek aan de Masca-kloof wordt beperkt tot maximaal 275 personen per dag, noodzakelijk voor het behoud en de bescherming van dit gebied. Dit betekent dat er jaarlijks ongeveer 100.000 mensen de kloof wandelend kunnen bezoeken. 

Samenwerkingsakkoorden 

Deze maatregel, voortkomend uit het eilandinitiatief om niet-ingezetenen te laten betalen voor toegang tot natuurgebieden, wordt genomen na het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst tussen de eilandregering – het Cabildo de Tenerife – en de gemeente Buenavista del Norte. Er is evenals een overeenkomst met Puerto de Santa Cruz, voor het beheer van de aanlegsteiger in de baai van Masca.

Het akkoord zou een verbetering van de diensten en een verhoging van de veiligheid in de kloof betekenen, die milieugevoelig is, naast de heropening van de aanlegsteiger die sinds 2018 deels werd vernietigd door een voorjaarsstorm en terug opengaat voor het publiek in de zomer van 2024. 

Nieuwe aanlegsteiger 

Mascaravijn tegen betaling wordt het eerste beschermde gebied op Tenerife waar deze zomer de ecotaks wordt toegepast, dat als proefproject wordt neergezet voor de implementatie van de ecotaks in beschermde natuurgebieden vanaf 1 januari 2025. 

De aanlegsteiger is cruciaal voor de veiligheid van toeristische, milieuvriendelijke en sportieve activiteiten in het ravijn. Het zal niet alleen helpen bij het controleren van het op- en neergaand wandelverkeer, maar is meteen de oplossing om een klauterende terugweg te vermijden.
De situatie moet ook de veiligheid in het natuurgebied ten goede komen door een vlotter verloop van reddingen en snellere evacuaties.

 

Momenteel werkt het Cabildo de Tenerife aan de analyse van de economische impact van deze maatregel, daarom kan er nog niet gesproken worden over de toegangsprijs. Wat wel kan worden bevestigd is dat de taks wordt geheven voor de wandelroute door de kloof als voor het gebruik van de aanlegsteiger.  

Het transport met busjes en de terugtocht met de boot naar Los Gigantes kunnen worden gereserveerd bij excursiebureaus en  toerismebedrijven. Toeristen die enkel Mascadorp willen bezoeken kunnen rekenen op een busservice va en naar Masca om op deze manier verkeersproblemen in de regio te verlichten.
Reserveren kan momenteel nog via de website Camino del Barranco de Masca. 

Willy Van De Wiele © Photography 

  TERUG NAAR STARTSCHERM  


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren. 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VERDOMDE WEERAPPS

spot_img