donderdag, februari 22, 2024
HomeBlogNieuwsMASCARAVIJN REEDS 3 JAAR DICHT
spot_img

MASCARAVIJN REEDS 3 JAAR DICHT

Wandelaars die tuk zijn op een wandeling door de Mascavallei zullen nog een poos geduld moeten hebben. Na drie jaar gesloten te zijn voor alle publiek moet er nog één belangrijke stap genomen worden; namelijk de aanleg van de steiger waar elke senderist moet opstappen om naar Los Gigantes terug te varen krijgt geen vrije baan. Het ministerie dat verantwoordelijk is voor de kustgebieden, Costas in de volksmond, blokkeert de toestemming om het inschepen te laten doorgaan.

Het ravijnpad is een belangrijke toeristische trekpleister en economische bron voor een aantal sectoren en werd begin 2018, na een flinke voorjaarsstorm gesloten voor alle publiek.
De moeilijk uit te voeren redding van acht Duitse wandelaars die op 25 februari 2018 midden in een storm vastzaten op het strand aan het einde van de Masca-ravijn, was de druppel die de emmer deed overlopen. Na jaren van ongelukken, evacuaties, gewonden, verschillende dodelijke slachtoffers en een gedeeltelijke vernieling van de aanlegsteiger werd de barranco op slot gezet.

De laatste loodjes wegen het hardst. De aanleg van een nieuwe steiger – geraamd op 1 miljoen euro – staat de heropening in de weg. De oude steiger gebruiken kan volgens de bevoegde overheid niet vanwege te gevaarlijk en wachten op de heraanleg ervan kan nog maanden duren.

De eilandregering en de gemeentelijke overheid van Buenavista del Norte onderhandelen met de departement Costas om het gebruik van de oude pier toe te staan omdat het van essentieel belang is om een terugtocht over zee te hebben. Indien er geen consensus wordt bereikt kan de heropening worden uitgesteld tot 2022.

Bij de bouwwerken van de nieuwe aanlegsteiger moet rekening worden gehouden met de broedperiode van de guincho of visarend, die met uitsterven wordt bedreigd. Het broeden begint in maart en eindigt in augustus, en daarom moeten de werken nog ‘even’ worden uitgesteld.

Daarenboven heeft de buurtgemeenschap aan de gemeenteraad van Buenavista del Norte gevraagd om het parkeren in het gehucht te reguleren om te voorkomen dat wandelaars de weinige parkeerplaatsen een hele dag zouden bezetten.
Met de tijdelijke sluiting van de barranco is gebleken dat Masca een parkeerregeling nodig heeft en daarom heeft de gemeenteraad van Buenavista del Norte in de plenaire vergadering een parkeerregulering goedgekeurd die van kracht wordt vanaf de heropening van de wandelroute door het ravijn. Het basisprincipe rust op het nemen van het openbaar vervoer, waardoor het aantal particuliere voertuigen in het gebied zal afnemen en er daardoor parkeerplaatsen vrijkomen voor bezoekers op doorreis.

Wie de voorgeschiedenis wil lezen kan dat HIER

Ontwerpplan van de nieuwe aanlegsteiger, inclusief een heliplatform, aan het strand van Masca
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

BESTE KLIMAAT TER WERELD

VLIEGEN NAAR TENERIFE

HOE GENIETEN VAN TENERIFE?

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BONT OM DE ARM…

BOFFEN EN BLAZEN…

- Reclame -spot_img

WEETJES

EL SEMÁFORO

HUWEN OP TENERIFE

WIND OP TENERIFE

spot_img