vrijdag, april 12, 2024
HomeBlogExcursies en AttractiesMASCAKLOOF OP RESERVATIE
spot_img

MASCAKLOOF OP RESERVATIE

Mascakloof op reservatie – Vooraleer de wandeling door de Masca-kloof aan te vatten moeten wandelaars een reservering aanvragen op de desbetreffende website. Masca was jarenlang een onderwerp van discussie, maar nu alle schade is hersteld wil de overheid de veiligheid garanderen door het aantal bezoekende wandelaars te beperken. Daarom is er een reservatiesysteem opgezet.

Het begon allemaal op 26 februari 2018, toen een voorjaarsstorm de aanlegsteiger beschadigde waaraan plezierboten aanmeerden om de wandelaars op het einde van hun avontuurlijke trip terug te brengen naar de haven van Los Gigantes.
De sluiting van meer dan drie jaar heeft vooraf aan de coronacrisis, het lokale bedrijfsleven  getraumatiseerd. Geen enkele wandelexcursie, gecombineerd met een terugtocht per boot naar de haven van Los Gigantes kon doorgaan.

Heropening

De eilandregering heropende de Mascakloof voor wandelaars op zaterdag 27 maart 2021, na meer dan drie jaar sluiting.
Wandelingen moeten op voorhand worden aangevraagd en dit heeft een beperking van het aantal deelnemers en op het momentum. Enkel in het weekend en op feestdagen in de zomerperiode van 08.00 tot 18.00 uur en in de winter van 08.00 tot 17.00 uur kunnen enthousiastelingen de weg nemen naar Playa de Masca .

Meer dan één miljoen euro werd geïnvesteerd in vijf actiepunten: het bezoekerscentrum is gerenoveerd, het wandelpad werd onder handen genomen en is veiliger gemaakt, er zijn nu drie checkpoints op de sendero en er werd een reserveringsplatform online gezet. 
Enkel bij de aanlegsteiger knelt het schoentje nog, want deze is nog niet gerenoveerd. Wie naar beneden wandelt, moet ook weer naar boven, want inschepen op maritiem transport naar Los Gigantes is vooralsnog niet toegelaten.

Reserveren

Mascakloof op reservatie; deze kunnen worden aangevraagd in het Spaans, Engels of Duits op de website van Camino Barranco de Masca. De toegang is beperkt tot maximaal 25 personen aanwezig op het wandelpad. Gezien de schaarste aan parkeerplaatsen is het beter om met het openbaar vervoer te komen vanuit Santiago del Teide of vanuit Buenavista del Norte.
Wie de voorgeschiedenis wil kennen van de omstreden barranco-perikelen en welke werken er werden uitgevoerd, kan dat HIER lezen.

Er wordt nagedacht om een aanlegsteiger te bouwen in Punta de Teno omwille van de praktische nuttigheid om een ​​verbinding te hebben met La Isla Baja, dat op deze manier niet alleen via het land, maar ook via de zee bereikbaar zal zijn. Een alternatief voor toeristische economie in deze regio.

Uurregelingen

De kloofwandeling kan worden aangevat tussen 08.30 en 11.00 uur van maart tot oktober, tussen 08.30 tot 10.30 uur van oktober tot maart. Er worden slechts 25 wandelaars toegelaten in een tijdsspanne van 30 minuten. De Barranco de Masca is open van 08.30 tot 18.00 uur. Het bezoekerscentrum een half uur eerder open voor de registratie van de eerste wandelaars. Wie de wandeling wil doen moet eerst de inhoud van dit artikel ‘Mascakloof op reservatie’ volgen.

Wie met de bus naar Masca wil, kan hieronder het traject terugvinden. Lik daarvoor op de links onder de afbeelding.

 

Mapa ampliado sobre cómo llegar al Camino de Masca
Línea 325 Puerto de la Cruz – Icod – Los Gigantes.
Línea 355 Buenavista – Masca – Santiago del Teide.
Línea 363 Puerto de la Cruz – Buenavista – Por Icod de los Vinos.
Línea 365 Buenavista – Masca.
Línea 369 Buenavista – Punta de Teno.
Línea 460 Icod de los Vinos – Guía Isora (estación) – Costa Adeje (estación).
Línea 462 Guía de Isora – Valle Santiago – Los Gigantes.
Línea 473 Los Cristianos – Costa Adeje (estación) – Callao Salvaje – Los Gigantes.
Línea 477 Costa Adeje (estación) – Los Gigantes (Directo).

 

 TERUG NAAR STARTSCHERM 


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img