zaterdag, mei 18, 2024
HomeBlogNieuwsMASCA-STEIGER VALT IN DE PRIJZEN
spot_img

MASCA-STEIGER VALT IN DE PRIJZEN

De Masca-steiger valt in de prijzen van de gerenommeerde Vereniging van Burgerlijke Ingenieurs die elk jaar een een realisatie bekronen. Dit jaar valt de Masca-steiger in de prijzen. De aanlegsteiger in Masca die in het voorjaar 2018 ernstig beschadigd werd door een hevige voorjaarsstorm, is volledig hersteld en sinds maart 2023 opnieuw in gebruik. Deze locatie is niet alleen van belang voor de lokale gemeenschap maar ook voor toeristen die het ruige en adembenemende landschap van de Masca-kloof willen verkennen en via deze weg Masca willen verlaten.

De vernieuwde steiger dient niet alleen als aanlegplaats voor boten, maar ook als heliplatform, wat een essentiële toevoeging is voor noodsituaties, het verbetert danig de toegankelijkheid van dit afgelegen gebied. De constructie van de steiger is zorgvuldig uitgevoerd met duurzame materialen die bestand zijn tegen toekomstige stormen, waardoor de veiligheid en functionaliteit voor lange termijn gegarandeerd worden.

Helihaven

Dankzij zijn innovatieve ontwerp en multifunctionaliteit heeft de steiger recentelijk diverse onderscheidingen ontvangen. Deze erkenningen benadrukken het belang van de steiger voor de veiligheid en de economie van de regio. Het biedt een veilige aanmeerplek voor boten en een betrouwbare evacuatieroute, wat van cruciaal belang is voor zowel de bewoners van Masca als voor de vele bezoekers die dit pittoreske deel van Tenerife komen verkennen.

De constructie die bestaat uit een dijk van 46 betonblokken, een loopbrug en een instapplatform dat ook als helihaven kan worden gebruikt, wordt met een onderscheiding vereerd.

Burgerlijk ingenieurs

De Demarcatie van Santa Cruz de Tenerife van de Vereniging van Burgerlijke Ingenieurs organiseert al tien jaar de ‘Agustín de Betancourt’-prijzen, die bedoeld zijn voor elke civiel ingenieur, instelling of sociale groep die een voorstel wil indienen.

De Demarcación de Santa Cruz de Tenerife del Colegio de Ingenieros de Caminos, Canales y Puertos, kortweg het College van Burgerlijk Ingenieurs, heeft de aanlegsteiger in Masca onderscheiden met de ‘Agustín de Betancourt’-prijs. De jury bestaat uit gekwalificeerd personeel en vertegenwoordigers van de Demarcatie en de Raad van Bestuur. De leden van de jury zijn verantwoordelijk voor het kiezen van de voorstellen die voldoen aan de voorwaarden tot het indienen van voorstellen.

Waardering

Het opstellen van het project begon in 2018, gevolgd door de aanbesteding en gunning van de werken. De werken, waarmee een investering van ongeveer 1,6 miljoen euro was gemoeid, werden uitgevoerd door het bedrijf Satocan en waren begin 2023 klaar. Het volledige verhaal kan gelezen worden in MASCAKLOOF NOG NIET OPEN.

De prijs is toegekend omdat de realisatie werd gewaardeerd inzake functionaliteit en kwaliteit, de moeilijkheden bij de uitvoering, de integratie van de infrastructuur in de omgeving en de bijdrage van het werk aan de verbetering van de levenskwaliteit van de samenleving.

Tenerife Connect, Masca, kloof, ravijn, renovatie, steiger, infrastructuur, heropening, Buenavista del Norte,

  TERUG NAAR STARTSCHERM  


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

FEESTDAGEN 2017

VERHITTE DERBY

WEBCAM LAGO MARTIÁNEZ

spot_img