vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogWeetjesMAGMA KUNST- EN CONGRESCENTRUM
spot_img

MAGMA KUNST- EN CONGRESCENTRUM

Het staat er met een onmiskenbare charme als een meesterwerk van moderne architectuur dat harmonieus samensmelt met de natuurlijke pracht om zich heen. Het straalt als een parel die oprijst aan de rand van de Atlantische Oceaan. In de gloed van de ondergaande zon weerspiegelt het gebouw harmonie en contrast, zowel in kleur als in vorm. Dit gebouw verenigt kunst en cultuur aan de eeuwige kracht van liefde. De onregelmatige vorm, die er ruw uitziet, combineert brute kracht en fijne vloeiende lijnen.

Binnenin fonkelt er een wereld van elegantie en verfijning. De vloeiende lijnen en moderne esthetiek van het interieur stralen een tijdloze schoonheid uit. Kunstwerken en culturele schatten omringen je, waardoor elke stap een reis wordt door het architectonische kunstlandschap. De binnenruimten ademen romantiek uit, perfect geschikt voor intieme bijeenkomsten, betekenisvolle gesprekken en gedenkwaardige momenten. Het is een plek waar harten zich verbinden, waar dromen worden gedeeld, en waar liefde opnieuw wordt ontdekt.

Verplaatsbare wanden

Het kunst- en congrescentrum ‘Magma Arte & Congresos’ is prominent zichtbaar in Adeje, tussen het busstation en het commissariaat van de Policía Nacional, vlakbij het rondpunt waar de engel ‘Al Ángel Custodio de Adeje’ zijn of haar vleugels uitstrekt. Het gebouw heeft 29 miljoen euro gekost, dit is per vierkante meter € 1.417,32. Het complex werd officieel ingehuldigd door de koning en koningin van Spanje op 22 november 2005.

Magma Arte & Congresos is een multidisciplinair gebouw waarin zowel congressen worden gehouden als culturele activiteiten, zoals tentoonstellingen, klassieke concerten, theater en opera. De multifunctionele beschikbaarheid wordt mede bekomen door een aanpassing van verschillende ruimtes door verplaatsbare wanden.  

Het gebouw (20.434 m2) en de omliggende buitenoppervlakte beslaan 22.000 m2 en komen van de hand van het architectentrio Felipe Rufino, Fernando Menis en José María Rodríguez. Zij zorgden voor een ontwerp waarin een betonnen constructie moet verwijzen naar de versteende lava waaruit miljoenen jaren geleden, Tenerife is ontstaan. 

Het bouwproject wordt gedefinieerd als een Stonehenge-ontwerp door de twaalf betonnen monolieten, maar kan ook gezien worden als een Fortaleza-stijl door het kubistisch gegeven en de abstracte vormen die worden geaccentueerd door panelen van vezelcement en zink. Zeer typerend zijn de golvende overdekkingen die het dak moet voorstellen. 

Het Magma Arte & Congrescentrum heeft al enkele architectonische prijzen weggekaapt in binnen- en buitenland door haar iconische vorm en door de conceptuele indeling binnenin het gebouw. 

Indeling

De indeling geeft ruimte voor vergaderingen, congressen en evenementen van 10 tot 3.000 personen. Het kunstencentrum heeft vier hoofdruimten waarvan de oppervlakte kan worden aangepast of waardoor er afzonderlijke ruimtes kunnen worden gecreërd door de verplaatsbare wanden.    

Het congrescentrum bestaat uit ruim 6.000 vierkante meter bruikbare binnenruimte en 4.500 vierkante meter tentoonstellingsruimte in open lucht. Binnen vallen de 3 belangrijkste zalen op door de open toegankelijkheid en door het natuurlijk licht dat ongestoord naar binnen schijnt. 
De grote zaal is 2.840 vierkante meter groot en 9 meter hoog, de bovenzaal is 1.865 vierkante meter groot en 4 meter hoog. De twee zalen kunnen naar wens van de klant worden opgedeeld, zodat er van 15 tot 3.000 personen kunnen plaatsnemen.

De hal is 806 m2 groot en herbergt een ontvangstruimte, een kassa, een café en een expositieruimte. Daarenboven is er ook nog een VIP-ruimte, een perszaal, een kleine vergaderzaal, een appartement en een ondergrondse parkeergarage van 1.000 vierkante meter voor 144 personenwagens en 10 autocars.

Foto’s © es.wikipedia.org

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img