woensdag, maart 29, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsMADRID VERSUS CANARIAS

MADRID VERSUS CANARIAS

Madrid verlamt het Canarische decreet over antigeentests voor de buitenlandse toeristen die naar de Canarische Eilanden afreizen. De Raad van State oordeelt dat de regionale tekst een inbreuk is op de bevoegdheden van de buitenlandse gezondheid. Het welles-nietesspelletje is begonnen.
Gisteren heeft de Canarische regering een verordening gepubliceerd die een negatieve COVID-test verplicht stelt voor iedereen die vanaf het vasteland naar de Canarische Eilanden komt.

De Spaanse overheid kiest de weg van de confrontatie met de Canarische Eilanden in een geschil over de controle van de reizigers die naar de Canarische Eilanden willen reizen. Het verslag van de Raad van State is niet in het voordeel van de subtropische regio dat niet in overeenstemming is met het decreet van de Canarische regering over de antigeentests. Er is een bevoegdheidsconflict ontstaan tussen Madrid en de Canarische Eilanden dat nu door het Constitutioneel Hof moet worden beoordeeld.

De Ministerraad heeft gisteren het verslag van de Raad van State tegen het decreet van de Canarische Eilanden bestudeerd, en stuurt de zaak naar het Constitutionele Hof, de hoogste rechtsinstantie in Spanje.
Dit zou betekenen dat buitenlandse toeristen toch een negatieve PCR-test of, bij gebrek daaraan, een TMA (Transcription Mediated Amplification) moeten presenteren om toegang te krijgen tot de Canarische archipel.

Een beetje belachelijk, want de centrale Spaanse overheid laat toeristen die geen negatieve PCR-test bij zich hebben, toe om een antigeentest te laten afnemen op de plaats van bestemming, uiteraard met een daaraan gekoppelde boete.

Het was vooraf al bekend dat de verschillende overheden het niet eens waren over deze materie, maar doordat president Angel Victor Torres het decreet vorige week heeft ondertekend, is het alarm afgegaan in Madrid.
Dit met als gevolg, een juridisch verslag dat voldoende gewapend is om de inmenging van de Canarische Eilanden in haar bevoegdheden te weerleggen.

Maandag heeft de president van de Canarische Eilanden op het hoogste niveau in Madrid vergaderd om te proberen het conflict op te lossen, maar dat was vechten tegen de bierkaai.
Torres is er wel in geslaagd om antigeentesten toe te laten voor Spaanse reizigers die de kerst- en nieuwjaarsperiode op de Canarische Eilanden willen doorbrengen.

De stopzetting van Madrid van het desbetreffend decreet van de Canarische Eilanden belooft het onderwerp te worden van een politieke strijd tussen Madrid en de Canarische Eilanden.
Zolang er geen uitspraak is ten gronde, verandert er niets aan de situatie en kunnen antigeentesten verder gebruikt worden. Een PCR-test biedt echter meer zekerheid, vooral als de uitspraak van de rechtbank over deze zaak Madrid in het gelijk stelt.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

KERST OP TENERIFE

WAT EEN MENS GELUKKIG MAAKT

OSCILLEREND TOERISME

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

BEPERKTE TOEGANG

COSTA MAGALLANES

ZOMERZONNEWENDE