dinsdag, april 23, 2024
HomeBlogNieuwsMAATREGELEN OPNIEUW VERLENGD
spot_img

MAATREGELEN OPNIEUW VERLENGD

Vanaf 2 januari 2021 worden de geldende maatregelen, die moeten helpen om het COVID-19-virus op Tenerife in te dijken, verlengd tot 10 januari 2021. De dag nadien worden de symbolische verkeerslichten – die aantonen in welke coronacategorie elk eiland zich bevindt – aangepast.
Belangrijkste feiten: de avondklok blijft behouden van 22.00 tot 6.00 uur en horecazaken sluiten de deuren op 22.00 uur.

Wat de beperkingen voor de horecasector betreft: naast de sluiting om 22:00 uur is er een minimumafstand van 2 meter tussen elke groep tafels en mag elke tafel bezet worden door maximum vier personen uit maximum twee gezinnen, kinderen jonger dan 6 jaar worden niet meegerekend.
De maximumcapaciteit op terrassen bedraagt 50% van de totale oppervlakte en er mag niet gerookt worden als er geen twee meter afstand kan bewaard blijven tussen de roker en andere personen. Let op: er ligt een wetsvoorstel ter goedkeuring op tafel waarin een totaal rookverbod wordt gevraagd op de openbare weg en op alle terrassen.

Dansen, zingen, karaoketoestanden en roken is niet toegestaan op terrassen of op het terrein van het etablissement.

De overheid vraagt om verplaatsingen tussen de gemeenten op Tenerife te vermijden, zodat de mobiliteit wordt verminderd.
De scholen heropenen de deuren na de kerstvakantie op maandag 11 januari 2021.

De winkelcentra zullen hun capaciteit terugbrengen tot 33% per verdieping en de capaciteit van de parkeergarages in de winkelcentra zal worden teruggebracht tot 50%.
Alle groot- of kleinhandelszaken, van elk type winkel, zullen hun capaciteit tot 33 % verminderen.

Alle sportactiviteiten die binnenshuis worden uitgevoerd, zullen worden opgeschort en de activiteiten die buitenshuis kunnen worden uitgevoerd, zullen op individuele basis worden uitgevoerd.
Ontspannende lichaamsbeweging zoals fietsen, wandelen en petanque mogen uitgevoerd worden met maximum vier personen en daarbij moet een mondmasker worden gedragen indien de veilige afstand van anderhalve meter niet kan worden behouden.

Alle evenementen, zoals markten, beurzen of congressen, worden opgeschort.
Ook ziekenhuidbezoeken worden opgeschort, behalve in ernstigste gevallen, en voor zwangere vrouwen en minderjarigen.
De capaciteit op het regulier openbaar vervoer wordt beperkt tot 50% voor stedelijke en grootstedelijke ritten.

De verplichting om een negatieve coronatest voor te leggen blijft van kracht om op de Canarische Eilanden, voet aan wal te krijgen. Deze moet worden gecontroleerd vooraleer in te checken bij een officiële logiesverstrekkende uitbating, zoals hotel, aparthotel, Vivienda vacacionales, Casas rurales en andere.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

KERST OP TENERIFE

OUD EN VOL VERLANGEN

VLUCHT NAAR TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

BOFFEN EN BLAZEN…

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img