woensdag, september 29, 2021
spot_img
HomeBlogNieuwsMAATREGELEN OP TENERIFE VOOR ALARMNIVEAU 4

MAATREGELEN OP TENERIFE VOOR ALARMNIVEAU 4

De hoge besmettingscijfers zijn verantwoordelijk voor het verhogen van het alarmniveau op verschillende eilanden. Tenerife belandt daarmee op alarmniveau vier. Dit is het hoogste alarmniveau en houdt in dat er een extreem risico bestaat voor verdere besmettingen. De dominante stam bekend als Delta-variant is veel besmettelijker dan de virussen die tot nu toe hebben gecirculeerd en dit is een situatie die niet alleen de Canarische Eilanden treft, ook het Spaanse vasteland krijgt te maken met een uitbreiding van de coronabesmettingen.

De Canarische regering heeft besloten het alarmniveau voor de volksgezondheid op Tenerife op vier te zetten wegens de extreem hoge dagelijkse besmettingscijfers en de hoge bezettingsgraad op Intensieve Zorgen.

De verplichting om mondmaskers te dragen blijft geldig indien de onderlinge afstand van twee meter niet kan bewaard blijven. Het rookverbod blijft gehandhaafd op terrassen en op de openbare weg moet er een afstand van vijf meter worden bewaard. In winkels, openbare kantoren en op het openbaar vervoer, inclusief taxi, is een mondmasker verplicht. En op alle plaatsen waar geen twee meter afstand kan worden bewaard.

Het vaccinatiepaspoort wordt wellicht het belangrijkste gegeven. Op veel plaatsen zal dit moeten worden voorgelegd. Dit is het bewijs dat:
– u volledig bent gevaccineerd;
– u een negatieve PCR-test hebt ondergaan de voorbije 72 uur. Zelftesten worden niet toegelaten.;
– u de ziekte hebt gehad de voorbije 6 maanden en er volledig bent van genezen.


MAATREGELEN VANAF 29 juli 2021

Niet bij elkaar wonende mensen op openbare plaatsen en in privéruimten
Op alarmniveau 4 is het aantal personen dat op openbare plaatsen en in privéruimten beperkt tot 2 personen, behalve in hotels en restaurants, waar vier personen worden toegelaten.

Specifieke maatregelen voor hotels, restaurants en terrassen, bars en cafés
– In alarmniveau 4 mag op terrassen maximum 75% van de toegestane capaciteit worden gebruikt. Binnenshuis mag slechts 50% van de capaciteit worden bezet.
– De maximale bezetting per tafel is 4 personen binnen, 6 buiten en consumptie aan de bar is toegestaan aan maximaal twee personen. Grotere families worden beschouwd als één bubbel en mogen samenzitten.
– Horeca hoeft niet om 18.00 uur sluiten – dit is een uitzondering op de regelgeving in alarmniveau vier – maar moet gesloten zijn van middernacht tot 06.00 uur.

Sportieve activiteiten
In de open lucht zijn alleen individuele sporten en sporten waarbij de persoonlijke veiligheidsafstand van 2 meter kan worden gehandhaafd, toegestaan. Teamsporten en trainingen waarbij deze afstand niet kan worden gewaarborgd, zijn niet toegelaten. De beoefening van lichaamsbeweging en sport in overdekte sportaccommodaties en sportcentra is toegestaan op 33% van de capaciteit.

Stranden
50% capaciteit en maximaal 4 personen samen.

Sportevenementen
Er mogen professionele evenementen worden gehouden en, in het geval van niet-professionele evenementen, alleen evenementen waarbij de sporters of spelers permanent de veiligheidsafstand van twee meter kunnen bewaren. Publiek is in geen geval toegestaan.

Zwembaden voor collectief gebruik en kuuroorden
– Niet overdekte voorzieningen hebben een capaciteit van 33% in groepen van maximaal 2 personen.
– Openbare overdekte zwembaden blijven gesloten. Ook indoor spa’s of whirlpools blijven gesloten.

Campings, schuilhutten, jeugdherbergen en campings met overnachting: gesloten.

Recreatievaarten
Capaciteit 50%, in groepen van maximaal 4 personen en het serveren van voedsel of drank moet in de open lucht plaatsvinden, zittend en met inachtneming van de buitenmaatregelen.

Ziekenhuizen en centra voor sociale en gezondheidszorg
– In ziekenhuiscentra worden externe bezoeken opgeschort, behalve in het geval van minderjarigen, zwangere vrouwen, begeleiders van terminale patiënten en andere klinische situaties die naar het oordeel van de arts noodzakelijk worden geacht.
– In bejaardentehuizen mogen de bewoners de centra niet verlaten en geen bezoek van buitenaf krijgen, behalve in het geval van begeleiding van terminaal zieke patiënten en andere situaties die de directie van het centrum om gezondheidsredenen noodzakelijk acht.
– Patiënten bij wie de infectie is bevestigd en zijn genezen, worden van deze beperking vrijgesteld. Bovendien wordt het gebruik van maskers van het FFP2-type en beschermende gelaatsschermen aanbevolen voor het personeel dat in deze centra werkt. Ventilatie moet verhoogd worden.

Openbaar vervoer
– De capaciteit van het geregeld openbaar personenvervoer over land in steden en metropolen zal worden teruggebracht tot 50%. Het toezicht op het stedelijk vervoer over land zal tijdens de spitsuren worden verscherpt om overbevolking te voorkomen. – Tijdens de spitsuren mag het openbaar vervoer niet worden gebruikt voor niet-essentiële of uitstelbare verplaatsingen.
– Aanbevolen wordt de frequentie van de dienstregeling van het openbaar vervoer op te voeren, voor voldoende ventilatie te zorgen en preventiemaatregelen in acht te nemen, waaronder niet eten en drinken en correct gebruik van maskers.
– In taxi mogen maximum twee personen op een rij plaatsnemen.

Studentenhuizen, recreatiecentra voor jongeren en kinderen, speeltuinen, buurtverenigingen en dergelijke.
Bezoek aan studentenhuizen is verboden en de gemeenschappelijke ruimten zijn gesloten. Alle andere recreatiecentra voor kinderen, jongeren en bewonersverenigingen zijn gesloten.

Buiten- en binnenkampen voor kinderen.
Deze maatregel is gewijzigd, en worden toegestaan.

Kermisattracties: gesloten.
Sauna’s: gesloten.
Nachtelijke ontspanning: gesloten.
Populaire proeverijen: niet toegestaan
Gok- en spelinrichtingen en -lokalen: maximumcapaciteit is 33% en vaccinatiepaspoort.

Markten op openbare plaatsen
In de open lucht, met een capaciteit van 33%. Occasionele, sporadische of buitengewone markten zijn niet toegelaten.

Buurtvergaderingen
Alleen deze welke essentieel zijn, en met een maximumcapaciteit van 25%.

De maatregelen voor alle alarmniveau’s zijn HIER te lezen (in het Spaans)

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

OUD EN VOL VERLANGEN

ONBEWOOND EILAND

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VLUCHT VERTRAAGD OF AFGELAST

RESIDENT OF LIEVER NIET