woensdag, april 17, 2024
HomeBlogNieuwsMAATREGELEN MONDJESMAAT AANGEPAST
spot_img

MAATREGELEN MONDJESMAAT AANGEPAST

De regering geeft zichzelf 48 uur de tijd om de beperkingen op de Canarische Eilanden te heroverwegen. Ondertussen heeft de regering al besloten om het alarmniveau voor Lanzarote op te trekken tot niveau 3 (rood) vanwege de hoge accumulatieve incidentie en heeft elke verandering, die van toepassing is op de twee hoofdeilanden, uitgesteld tot morgen.

Zoals verwacht zijn tijdens de regionale regeringsraad van gisteren nieuwe afspraken gemaakt over de epidemiologische alarmniveaus die op de eilanden zijn vastgesteld. In Lanzarote, het gebied met de hoogste geaccumuleerde incidentie (AI – besmettingen per 100.000 inwoners over een periode van 14 en 7 dagen) van respectievelijk 279 en 73 werd het gezondheidsalarm verhoogd naar niveau 3, en in Fuerteventura, naar 2. La Gomera, met goede cijfers, blijft op niveau twee staan en wordt morgen opnieuw geëvalueerd.
Zo ook Gran Canaria die het bijzonder slecht doet, maar voorlopig nog in niveau 2 blijft steken en Tenerife, waar de besmettingen sterk zijn gedaald, maar nog in alarmcode rood blijft staan.

Deze boodschap werd aangekondigd op een persconferentie door de Minister Blas Trujillo, die het uitstel van het rapport over de twee grootste eilanden rechtvaardigde met het argument dat de overheid binnen 48 uur zal nagaan of de tendensen op beide eilanden geconsolideerd worden.
We mogen niet vergeten dat er gisteren (donderdag 14 januari 2021) 93 mensen op Tenerife 93 besmet waren met het coronavirus en 127 personen op Gran Canaria.

Deze gegevens benadrukken dat de eilanden deels zijn ondergedompeld in de derde besmettingsgolf, als gevolg van de massale verplaatsingen tijdens de kerst- en oudejaarsperiode, zoals eerder deze week verklaard door het hoofd van het departement Epidemiologie en Preventie van de Canarische Eilanden en de voorzitter van de Spaanse Vaccinatievereniging, Amós García.

Iedereen is het erover eens dat het vaccin de enige redding is voor de Canarische maatschappij en de toeristische economie.

Lees HIER het dagelijks geüpdatet artikel voorzien van alle cijfergegevens op de Canarische Eilanden en op Tenerife.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WIJNEN UIT TENERIFE

BEROOFD, GESTOLEN OF VERLOREN

LANDING AFGEBROKEN

spot_img