dinsdag, april 23, 2024
HomeBlogNieuwsMAATREGELEN IN DE PAASVAKANTIE
spot_img

MAATREGELEN IN DE PAASVAKANTIE

Nu al worden vragen gesteld hoe en met welke maatregelen de Canarische overheid de paasvakantie zal beveiligen. De paasperiode is bij de Canarische bevolking de periode bij uitstek waarin iedereen uithuizig wordt. Net als bij een volksverhuizing wil iedereen weg van thuis.
Welke de beperkingen zullen zijn weten we nog niet, maar ze komen er geheid aan.
Dat er geen perimeters zullen worden ingesteld, stelt tot tevredenheid, want niemand zit te wachten op een déjà-vugevoel. De maatregelen hangen af van de analyses en van de besmettingscijfers.

Wie de corona-updates op deze website volgt heeft opgemerkt dat Fuerteventura midden in een toegewezen alarmfase van code groen is veranderd naar code oranje. Fuerteventura werd verkeerdelijk in niveau 1 gedropt maar had niet de correcte besmettingscijfers voor dit niveau. Een vergissing of een inschattingsfout, wie zal het zeggen.

Met betrekking tot de ontwikkeling van de pandemie is er een tendens die relatief gunstig lijkt waarin de geaccumuleerde incidenties rond de 50 gevallen per 7 dagen blijven schommelen. Tenerife gaat er niet op achteruit, maar wordt er ook niet beter op en blijft schommelen. Bij de huidige situatie komen er voor de paasvakantie bijkomende beperkende maatregelen maar worden de eilanden niet op slot gezet. Het wordt een situatie die ons een beetje doet terugdenken aan de voorbije carnavalsperiode.

Het hoofd van Epidemiologie van de Canarische gezondheidsdienst, Amos Garcia, zegt dat de epidemiologische situatie op de Canarische Eilanden gunstiger is dan die van andere Spaanse regio’s, maar dat er nog steeds voorzichtig moet worden omgesprongen om een nieuwe golf te vermijden. Hij verwees naar het carnaval, de kerstperiode en de voorbije zomer, die zorgwekkend waren voor de samenleving. We moeten het rustig houden en mogen de aandacht niet laten verslappen. Enkel op deze manier worden de economie en de toeristische sector opnieuw nieuw leven ingeblazen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

MEER DAN 29.000 LEDEN

CARRERA POR LA VIDA

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

HARD ROCK HOTEL

HET CANARISME

NIEUWE KAART VOOR FIETSERS

spot_img