woensdag, mei 22, 2024
HomeBlogNieuwsMAATREGELEN GEDURENDE DE FEESTDAGEN
spot_img

MAATREGELEN GEDURENDE DE FEESTDAGEN

Vanaf woensdag 23 december zijn de nieuwe maatregelen van kracht geworden voor alle Canarische Eilanden die moeten aangehouden blijven tot 10 januari 2021.
Behalve op Tenerife, dat een avondklok moet onderhouden van 22.00 tot 6.00 uur, is de rest van de archipel gehouden aan het tijdsblok van 01.00 tot 06.00 uur, behalve op kerstavond en oudejaarsavond, waar er een half uurtje krediet wordt gegeven en iedereen om 01.30 uur thuis moet zijn.

Bovendien beperken de Canarische Eilanden alle bijeenkomsten tot zes personen, zowel thuis als in restaurants, en die moeten om 00.00 uur sluiten.
Op belangrijke momenten, zoals kerstavond; kerstdag, oudejaarsavond, nieuwjaarsdag en driekoningendag is de groepsbeperking bepaald op maximum 10 personen. Op Tenerife blijft de maximumcapaciteit uit zes personen bestaan door mensen uit maximaal twee samenwonende eenheden.

Wat de beperkingen voor de horecasector betreft: naast de sluiting om 00:00 uur is er een minimumafstand van 2 meter tussen elke groep tafels.
Het verbruik aan de toog is toegestaan met maximaal 2 personen die een minimumafstand van minstens 2 meter moeten bewaren met andere toogbezoekers. Deze locatie moet ingedeeld zijn in duidelijk afgebakende zones. Deze laatste beperking wordt op Tenerife verboden.

Dansen, zingen, karaoketoestanden en roken is niet toegestaan op terrassen of op het terrein van het etablissement.

Door de hoge besmettingsgraad op Tenerife zijn de maatregelen er strenger dan op de andere eilanden. Zo moeten horecazaken de capaciteit van de terrassen terugschroeven op 50 procent en worden de activiteiten binnenshuis geschrapt. Daarop zijn er enkele uitzonderingen.

De overheid vraagt om verplaatsingen tussen de gemeenten op Tenerife te vermijden, zodat de mobiliteit in de komende twee weken wordt verminderd.

Wat de restauratieactiviteit betreft (bars, restaurants, cafés en hotels), wordt alle activiteit binnenshuis opgeschort, met uitzondering van afhaalmaaltijden, en wordt de capaciteit buitenshuis gehalveerd.
De winkelcentra zullen hun capaciteit terugbrengen tot 33% per verdieping en de capaciteit van de parkeergarages in de winkelcentra zal worden teruggebracht tot 50%.
Alle groot- of kleinhandelszaken, van elk type winkel, zullen hun capaciteit tot 33 % verminderen.

Alle sportactiviteiten die binnenshuis worden uitgevoerd, zullen worden opgeschort en de activiteiten die buitenshuis kunnen worden uitgevoerd, zullen op individuele basis worden uitgevoerd.
Alle evenementen, zoals markten, beurzen of congressen, worden opgeschort.
Ook ziekenhuidbezoeken worden opgeschort, behalve in ernstigste gevallen, en voor zwangere vrouwen en minderjarigen.
De capaciteit op het regulier openbaar vervoer wordt beperkt tot 50% voor stedelijke en grootstedelijke ritten.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

  1. Dag Bart,
    Dat is jouw vrije keuze.
    Tenerife geeft ons momenteel twee voordelen. 1, er heerst een zacht klimaat om te vertoeven (met alle voordelen van dien) en 2, het coronavirus is minder verspreid op het eiland dan in de Lage Landen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img