maandag, oktober 2, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsMAATREGELEN BIJ SNEEUWPRET

MAATREGELEN BIJ SNEEUWPRET

Als je dit weekend de hoge regionen opzoekt, lees je best deze mededeling. Het Parque Nacional del Teide is ondergesneeuwd en magnetiseert de Tinerfeños. Iedereen wil met kind en gezin het magische sneeuwtapijt betreden.
Omdat de overheid verkeersoverlast en massaal sneeuwtoerisme wil vermijden zijn er maatregelen genomen om de mobiliteit in veilige banen te houden en om coronabesmettingen zoveel mogelijk te vermijden.

De eerste vice-president en Minister van Verkeer op de Canarische Eilanden, Enrique Arriaga, heeft uitgelegd dat er een circulatieplan geldig is vanaf vrijdag om 14.00 uur tot zondagavond om 22.00 uur. Het natuurpark zal enkel kunnen bereikt worden door de toegangswegen via La Orotava, Vilaflor en Chió te gebruiken. De weg naar La Esperanza zal enkel kunnen worden gebruikt om het gebied te verlaten.
Het gedeelte van de TF-24 (Carretera de La Esperanza) dat vanaf de kruising met de TF-21 (Portillo bajo) tot aan de kruising met de TF-523 (klim naar Arafo via de top – Carretera de Los Loros) zal enkel beschikbaar zijn voor het verkeer dat het Parque Nacional del Teide wil verlaten in de richting naar La Laguna.
De overige toegangswegen naar de Teide zullen door het verkeer in beide richtingen kunnen worden gebruikt.

Enrique Arriaga legt uit dat het doel van deze maatregel is om het autoverkeer vlotter te laten verlopen, gezien een massa mensen zich dit weekend naar het Nationale Park wil begeven. Hij roept ook op tot voorzichtigheid, aangezien Tenerife op alarmniveau 3 alert blijft staan om de verspreiding van de COVID-19-virus zoveel mogelijk in te dammen.
De overheid vraagt om de mobiliteit te beperken. Je blijft beter thuis is het advies. Op deze manier helpt men aan het inkrimpen van het verkeer van en naar een natuurgebied en stelt men zich niet bloot aan mogelijke coronabesmettingen.

Politie en veiligheidsdiensten zijn massaal aanwezig om toe te zien als de beperkende maatregelen door iedereen worden opgevolgd. Er zal streng worden opgetreden, ook tegen mensen die het park vervuilen en tegen diegenen die van de uitstap een feestje willen maken.

Dit werd overeengekomen in een vergadering waaraan het provinciale hoofd van de Algemene Directie Verkeer, Pablo Calvo, het hoofd van de Subsector Verkeer op Tenerife, Tomás Sendón, en eilanddirecteur van wegen en verkeer, Tomás Félix García, hebben deelgenomen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

WAT IS HET FIJN OP TENERIFE!

VERBODEN VOOR JONGEREN

EINDE SEIZOEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

OVERDAAD SCHAADT

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

ILLUSTERE BEZOEKERS