You are here:---Maanastrologie, wat kan je daar nu mee aanvangen?

Maanastrologie, wat kan je daar nu mee aanvangen?

Als onderdeel van de natuur is de mens onderhevig aan de kosmische invloeden. Landbouwers, zeilers, kruidenplukkers en hooggevoelige mensen zijn welbekend met de kracht van de maaninvloed. De maan beïnvloedt eb en vloed en daarmee ook de emoties bij de mens. In de leer van de 5 elementen, staat water voor emoties. Doordat ons lichaam voor 80% uit vocht bestaat en het vocht de elektrische impulsen van de hersenen doorheen het hele lichaam kan sturen zijn velen hooggevoelig aan het maanfenomeen. Al 3-4 dagen op voorhand kan ik dat voelen, slechter slapen, meer energie, wat onrustiger, … allemaal symptomen gerelateerd aan de maanenergie.

Als je oog hebt voor de natuur en haar boodschappen kan je deze input gebruiken om in je eigen groei te versnellen.

Wat heeft de nieuwe maan van 25 mei 2017 je te vertellen?

Een nieuwe maan (dan is ze onzichtbaar) zal rommelen in je innerlijke wereld en bepaalde onderdrukte emoties proberen naar boven te halen. Een horoscoop is een cirkel verdeeld over de 12 dierenriemtekens met daarin de verschillende planeten. Bij deze nieuwe maan staan alle planeten onder de gordel (de middellijn) wat het innerlijke en introverte karakter van de energie benadrukt.  Met uitzondering van de Jupiter die boven de gordel en vol in de spotlights staat.

Groeikracht

Als we kijken naar de natuur is het duidelijk dat de energie van de meimaand pure groeikracht is en ideaal om je ei te leggen. Spontaan stuwt het potentieel in bloemen en planten om zich op te richten, te bloeien en te manifesteren. Ook bij de mens is er de drang om een ei te leggen want je kan er niet blijvend mee rondlopen. Op een bepaald ogenblik is de tijd rijp om het te leggen omdat het anders niet meer levensvatbaar zal zijn. Zo is het met alles in het leven, er zijn kansen en als je ze laat voorbijgaan zijn ze weg. Voor alles is er dus een juist moment. Jupiter helpt je actie te ondernemen want deze planeet herbergt je natuurlijke drang tot groei en expansie, vermeerdering en indrukwekkende schoonheid.

De natuur weet dat ze gemaakt is om te groeien, open te gaan en zijn geschenk te delen. Bij dat mens is dat juist hetzelfde. Jij bent ook gemaakt om te groeien en te manifesteren. Alleen ben jij als mens, een  “bewuste” scheppers. Dat wil zeggen dat je eerst  via de geest bepaalt welk facet tot bloei mag komen om dan aan te sluiten op de levensflow. Je hebt nu al genoeg tijd gehad om erover na te denken tijdens de vorige kiemmaanden en het is nu tijd om te flowen op de levensstroom. Flowen betekent ‘iemand versieren’. De tweeling energie laat zich niet uit het lood slaan. Dus welk stukje van de levensflow wil jij versieren?

Nieuwe maan & zon in tweelingen

De tweelingen energie maakt alles wat luchtiger en soms wat onrustiger want dat luchtteken kwettert graag, alle indrukken moeten eruit, het verstand wil het kunnen vatten, ze weten heel goed hoe ze de dingen moeten brengen maar laten nooit het achterste van hun tong zien. Echt diep gaan ze niet want daarvoor is hun geest te onrustig, doch ze zijn wel heel nieuwsgierig, tot zelfs in andersmans zaken. In Vlaanderen zeggen we een ‘taterkous’ of ‘tatergat’.

Maar tweeling energie uit balans, tatert om hun onzekerheid te maskeren.  Mijn ascendant staat in tweelingen dus ik ken die energie heel goed. Dankzij het ‘tater’water van mijn tweeling ascendant, kan ik mijn inspiratie uiten. Als mijn inspiratie stroomt dan moet die er gewoon uit of tot uitdrukking komen.

Wel lieve mensen,tweelingen en Jupiter zullen hun uiterste best doen om je bewust te maken van je diepste wensen. Hun geschenk is je te laten proeven en voelen hoe je dingen ook op een luchtige manier kan vormgeven. Hoe minder je denkt en hoe meer je je overgeeft aan de realiteit hoe meer groei je zal realiseren, dat is Jupiterpower. En tweelingen kan je laten inzien waarmee je bezig bent en dat dingen snel kunnen evolueren. Want de tweeling pikt snel op en gaat snel weer verder.

Lucht geven aan je gevoel en emoties

Gebruik deze energie om te voelen waar je staat, wie ben je, kan je al je grenzen trekken, weet je wat je leuk vind en wat niet en durf ook te kijken welke weg je al afgelegd hebt. Wat hou je nog in de knop omdat je het onderdrukt. Neem een blad papier en geef maar lucht aan je woede en herlees tot je snapt waarom je boos bent. Voel dat je in een groeibeweging zit maar laat je oordelen los. Het dubbel luchtteken tweelingen slaat ook een brug, in dit geval hier tussen je wensen en je zelfrealisatie.

Elke persoon evolueert elke dag of het nu aan je verwachtingen voldoet of niet, groeien doe je. Kan jij dat al bij jezelf zien en voelen? Of zit er nog van dat verstikkende woeker- of kleefkruid bij je in de weg met zijn wortels in twijfelen, onzekerheid of ja-maar gedrag?

 

 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

About the Author:

Isabelle Lambrecht is schrijfster, healer en life coach. Na meer dan 25 jaar last van fibromyalgie, CVS, ... en een leven dat vierkant draaide, gebruikt zij nu haar kennis om anderen te helpen. Haar specialiteit is het wegnemen van je emotionele en fysieke pijnen via healing op afstand en het coachen in alle levensdomeinen . Klanten feedback vind je op www.zichtbaar.be contact: isabelle@isahealing.eu

Leave A Comment