zondag, juli 14, 2024
HomeBlogWeetjesLUCHTWEGENINFECTIES OP TENERIFE
SEB LEESON LEGAL GROUP

LUCHTWEGENINFECTIES OP TENERIFE

Luchtwegeninfecties op Tenerife kunnen worden vermeden door voldoende te bewegen, dagelijks te wandelen en de aanbevolen vaccinaties te ontvangen.

Ouderen die lijden aan dementie of ernstige gevolgen van hart- en vaatziekten ondervinden, kunnen atypische symptomen vertonen, zoals bewustzijnsveranderingen, spierzwakte met vallen of geen eetlust, tot gevolg.

Virussen

Specialisten van de spoedeisende hulp van het ziekenhuis Quirónsalud Costa Adeje adviseren dagelijkse lichaamsbeweging, het vermijden van drukte, het volgen van leeftijdsgebonden voedingsrichtlijnen en het ontvangen van de aanbevolen vaccinaties om de symptomen van luchtweginfecties bij ouderen te verminderen of te voorkomen.

Luchtweginfecties kunnen worden veroorzaakt door virussen, bacteriën of andere micro-organismen. Virussen zijn de meest voorkomende oorzaak van luchtweginfecties, zoals het rhinovirus, adenovirus, coronavirus, griepvirus (influenza) en respiratoir syncytieel virus (RSV). Deze virussen worden voornamelijk overgedragen via respiratoire druppels die worden uitgestoten bij hoesten of niezen, en kunnen ook verspreid worden door direct contact met besmette oppervlakken, dixit de specialisten van Quirónsalud Costa Adeje. Bacteriën zijn de oorzaak van luchtweginfecties zoals longontsteking en bronchitis, waarvan de behandeling, in tegenstelling tot virussen, antibiotica vereist.

Symptomen

De symptomen van luchtweginfecties kunnen variëren afhankelijk van het type infectie en de ernst ervan. Veelvoorkomende symptomen zijn neusverstopping, keelpijn, niezen, koorts, hoesten, vermoeidheid, ademhalingsmoeilijkheden en hoofdpijn.

Deze symptomen kunnen in intensiteit en duur variëren. In het geval van ernstigere infecties, zoals longontsteking of COVID-19, kunnen de symptomen moeilijke ademhaling, aanhoudende druk op de borst, verwarring en blauwverkleuring van lippen of gezicht omvatten. Dit moet ons alarmeren en ons moet ons ertoe aanzetten om een specialist of spoedeisende hulp te raadplegen.

Luchtweginfecties bij ouderen

Ouderen kunnen symptomen van luchtweginfecties vertonen die vergelijkbaar zijn met die van jongere mensen, zoals keelpijn, veranderingen in lichaamstemperatuur, zwakte, hoesten, niezen, enzovoort, of kunnen intensere symptomen vertonen zoals borstpijn, kortademigheid, etterig sputum of koorts.

Specifiek kwetsbare ouderen, zoals die met dementie of ernstige cardiovasculaire complicaties, kunnen atypische symptomen vertonen, zoals bewustzijnsveranderingen, spierzwakte met vallen, en weigering om te eten.

Naast het ademhalingsstelsel kunnen ouderen een aanzienlijk verlies aan spierkracht ervaren dat, zoals aangegeven door medici van Quirónsalud Costa Adeje, vanaf het begin van de infectie moet worden voorkomen door adequate voeding en het handhaven van een hoge activiteitsgraad. Zelfs als ze in het ziekenhuis verblijven is dit noodzakelijk omdat dit het risico op, meestal ernstigere, infecties verhoogt.

Pixabay © Photography

  TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

VERDRINKINGEN

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP