maandag, oktober 2, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsLUCHTHAVENS ZIJN ER KLAAR VOOR

LUCHTHAVENS ZIJN ER KLAAR VOOR

De nieuwe maatregelen die worden genomen om het coronavirus buiten de grenzen te houden worden van kracht op 23 november 2020. De belangrijkste aanpassing is dat toeristen die naar Spanje afreizen, een negatieve PCR-test moeten kunnen voorleggen, die maximaal 72 uur voor het vertrek werd afgenomen. Deze testuitslag kan door de bestuurlijke overheden op elk moment, bij aankomst of tijdens het verblijf in Spanje worden opgevraagd.

De Spaanse luchthavens bereiden zich voor om deze PCR-test, opgesteld in het Engels of in het Spaans, te vragen bij iedereen die aankomt op een Spaanse luchthaven. In geval de reiziger geen negatieve PCR-test kan tonen wordt er een antigeentest uitgevoerd en daaraan wordt een sanctie gekoppeld.
De antigeentest wordt op de luchthaven afgenomen en de uitslag is binnen het uur beschikbaar. Uiteraard betaalt de reiziger de kosten.
Als de antigeentest negatief is, kan de reiziger zijn reis normaal voortzetten. Wanneer er positief getest wordt, worden er coronaprotocollen geactiveerd.

Om de testen te kunnen uitvoeren zijn er wachtruimtes ingericht, een voor de afname van de test en een andere om te wachten op de uitslag. Ook ruimtes waar de tests worden ontwikkeld en een isolatieruimte voor mensen die een positieve uitslag krijgen op de antigeentest.
Daarnaast is er een nieuw secundair controlepunt waar men ontbrekende documenten met behulp van gespecialiseerd personeel kan aanvullen.

Alle reizigers die uit risicolanden of -gebieden komen, ongeacht hun nationaliteit of woonplaats, moeten voldoen aan de PCR-test. Deze lijst wordt om de twee weken bijgewerkt op de websites www.mscbs.gob.es en www.spth.gob.es.

De maatregel vormt een aanvulling op de controles die momenteel worden uitgevoerd, zoals de temperatuurcontrole, de visuele controle en controle van het gezondheidsformulier.

Wat we ook niet mogen vergeten is de QR-code die ons toelaat het Spaanse grondgebied te betreden. In geval dat het formulier niet telematisch kon worden ingevuld, kan een papieren exemplaar worden overhandigd.  

De QR-code verkrijgt men op website www.spth.gob.es waar de Spain Travel Health-SpTH-aanvraag wordt gegenereerd. Let op, dit kun je maar doen binnen een tijdsbestek van 72 uur voor vertrek.

Raadpleeg onze checklist gemaakt om naar Tenerife af te reizen.   

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

HET VOLMAAKTE LEVEN

IK KOM ERAAN

LENTE OP HET EILAND

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

‘S LANDS WIJS

OVERDAAD SCHAADT

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

TAXI

KRIJSENDE PARDELAS