dinsdag, mei 21, 2024
HomeBlogNieuwsLUCHTHAVEN TENERIFE SUR FAALT
spot_img

LUCHTHAVEN TENERIFE SUR FAALT

De luchthaven in het zuiden van Tenerife is gezakt in het partieel examen dat doorging gedurende het herfstverlof 2023. De verlofperiode die in Europa globaal doorgaat in de eerste helft van november heeft twee keer een nul op het rekest gekregen. In 2022 werd de luchthaven voor 220 miljoen euro gerenoveerd met de onder andere de bouw van een nieuwe terminal en de uitbreiding en verbetering van de infrastructuur. Zo te zien zijn er nog factoren die een onvoldoende functioneren, want de luchthaven Tenerife Sur faalt nog steeds.

Ondanks de renovatie zijn er de afgelopen maanden problemen ontstaan bij de taxis en bij de douanecontrole. De wachttijden bij de taxistandplaatsen zijn aanzienlijk toegenomen en er zijn klachten over de kwaliteit van de taxiservice. Ook de wachttijden bij de paspoortcontrole door de douane zijn heel lang geworden, wat leidt tot frustratie bij reizigers.

Twee uitschuivers

Ashotel – Asociacion Hotelera y Extrahotelera de Santa Cruz de Tenerife – het overkoepelend orgaan dat instaat voor de hotels en aparthotels in de provincie Santa Cruz de Tenerife, hekelt de chaos die zich al maanden afspeelt op het vliegveld. De situatie is scheefgegroeid na de Brexit door de extra paspoortcontroles voor toeristen die uit het Verenigd Koninkrijk komen.
Eerst staan ze rijenlang – lees: urenlang – aan te schuiven aan de paspoortcontrole om daarna met zijn allen aan te schuiven in een kilometerslange file om de taxi te nemen. De luchthaven Tenerife Sur faalt op twee vlakken.

Deze toestand is niet verenigbaar en vloekt met de moderne aangekondigde eersteklas infrastructuur van de luchthaven. Sterker nog, deze luchthaven staat op de zevende plaats binnen het AENA-netwerk, met 15 miljoen passagiers in 2022. In 2023 wordt verwacht dat ruim zestien miljoen passagiers de luchthaven zullen gebruiken als luchthaven van aankomst en vertrek.

Twee problemen 

Toeristen die uit een Europees land komen dat geen deel uitmaakt van de Europese Unie, zoals het Verenigd Koninkrijk, worden onderworpen aan een paspoortcontrole. Sinds 1 januari 2021 zijn burgers van het United Kingdom geen EU-burgers meer en hebben ze een visum nodig om de Schengenzone, waar ook de Canarische Eilanden deel van uitmaken, binnen te komen.

Dit is een situatie die zich reeds twee jaar voordoet. Volgens bronnen uit de toeristische sector kan dit euvel snel en optimaal worden opgelost. Doordat alle vluchten ruim op voorhand zijn gekend kan er met één knip worden gezorgd voor extra personeel wanneer er vluchten van buiten de Schengenzone aankomen. 

Eenmaal de Engelstalige passagiers door de paspoortcontroles zijn gesukkeld, beweegt de massa naar buiten waar er een opstopping plaatsvindt om bij de taxistandplaatsen te komen. Niet zomaar een rij, maar een kilometerlange file die zich langs het luchthavengebouw ontspint.  

Eenvoudige oplossingen 

De luchthavenautoriteiten zijn zich bewust van de problemen en werken aan een oplossing. Er zijn plannen om de taxistandplaatsen te herinrichten en om de werking van de douanecontrole te verbeteren. Het is echter nog niet duidelijk wanneer deze maatregelen zullen worden uitgevoerd.

De taxistandplaatsen worden heringericht om de wachttijden te verkorten. Er zullen meer taxistandplaatsen worden gebouwd, en de standplaatsen zullen beter worden aangegeven en vlotter bereikbaar zijn.
De douanecontrole wordt verbeterd door het aantal personeelsleden te verhogen. Er zullen ook nieuwe technologieën worden gebruikt om de controle te versnellen.

De luchthavenautoriteiten hopen dat deze maatregelen de problemen zullen oplossen zodat de luchthaven Tenerife Sur opnieuw een aangename plaats van aankomst en vertrek zal worden voor de miljoenen passagiers die Tenerife hebben aangestipt als favoriete vakantiebestemming.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

5 REACTIES

  1. Vraag over shuttle busjes. We hebben een vlucht met rit shuttle busje. Begin maart. Onze bestemming is La Listada. Kan je zo opstappen op de luchthaven en stopt die Shuttle bus in La Listada?

  2. Dag Eric,
    Je kan overal op Tenerife een bus nemen om naar overal gebracht te worden. Het lijkt mij echter uiterst gecompliceerd, en daarom ook bijna onhaalbaar, om een bus te nemen die in één keer het traject Tenerife Sur naar La Listada aflegt.
    U spreekt over ‘wij’ en dan meen ik te begrijpen dat u minimum met twee bent. Ik weet ook niet hoe laat u aankomt.
    Mijn advies: neem een taxi, dat kost u 20-30 euro en daarmee betaal je het gemak van opstap aan de luchthaven en de afstap op uw vakantieadres. Geen gezeur dus!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

ZWEMBADGENOEGENS

VIRUSSEN OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

VAN KUST TOT KUST

‘S LANDS WIJS

- Reclame -spot_img

WEETJES

TAXI

VOERTUIG NAAR TENERIFE

SUPERGEHEUGEN

spot_img