woensdag, september 29, 2021
spot_img
HomeBlogNieuwsLUCHTHAVEN MOET DE TOERISTISCHE ECONOMIE REDDEN

LUCHTHAVEN MOET DE TOERISTISCHE ECONOMIE REDDEN

De luchthaven van Tenerife Zuid is een van de meest winstgevende luchthavens van Spanje. Daarom vragen CEST (Círculo de Empresarios del Sur de Tenerife), de eilandregering en de FAST (Foro Amigos del Sur de Tenerife) dat het investeringsprogramma van de AENA wordt gewijzigd in een allesomvattend project, zodat er werken kunnen worden uitgevoerd die van essentieel belang zijn om de toeristische economie aan te zwengelen.

Pedro Martín, voorzitter van het eilandbestuur, eist van AENA dat zij een einde maakt aan de versnipperde uitbreidingen en een ontwerp opmaakt met een integrale visie aangepast aan de noden van de luchthaven Tenerife Sur. Het lijkt nu meer op een puzzel die niet in elkaar past met aanpassingen en uitbreidingen her en der, die niet beantwoorden aan de behoeften van het toeristisch verkeer op Tenerife.

De president van het eilandbestuur heeft volgende week een werkvergadering met vertegenwoordigers van de AENA om ervoor te zorgen dat één groot project wordt samengesteld dat de komende 20 tot 25 jaar zal overbruggen.
De CEST eist dat AENA in haar strategisch investeringsprogramma voor de periode 2022-2026 de bouw van een nieuwe terminal opneemt, gebruikmakend van de begrotingspost die voor de uitbreiding van El Prat zou worden uitgetrokken.

Het is absoluut noodzakelijk dat de luchthaven van Tenerife Zuid wordt opgeknapt. Dit is een van de belangrijkste luchthavens van Spanje, op zes na grootste wat het aantal passagiers betreft, en een van de meest winstgevende luchthavens. De voorzieningen voldoen echter niet aan de huidige normen van een belangrijke toeristische bestemming als Tenerife dat diverse tekortkomingen vertoont.

CEST steunt de eisen van Ashotel en van het Foro Amigos del Sur de Tenerife en verzoekt de rest van de economische en sociale actoren, alsmede de overheidsdiensten van de Canarische Eilanden, zich bij deze visie aan te sluiten en samen te werken om de nieuwe terminal van de zuidelijke luchthaven in de komende vijf jaar te verwezenlijken.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

REISKOFFER KLAAR

SCHRIJF IK HET GOED?

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES