vrijdag, april 12, 2024
HomeBlogWeetjesLONKT ELON MUSK NAAR DE CANARISCHE EILANDEN?
spot_img

LONKT ELON MUSK NAAR DE CANARISCHE EILANDEN?

Elon Musk, oprichter van SpaceX in 2002, de rijkste persoon ter wereld en stichter van bedrijven als Tesla, PayPal en Starlink, vertrouwde voor zijn nieuwste project op technologie die op Tenerife werd ontwikkeld. Meer zelfs, hij richt zijn blik op de Canarische Eilanden voor verdere technologische ontwikkelingen. 

Het team Lactec-Espacio van het gerenommeerde Instituto Astrofísica de Canarias heeft een infraroodcamera ontwikkeld die meereist met de Falcon-9-missie.
Het feit dat er op Tenerife een wetenschappelijk instrument is ontwikkeld dat deel uitmaakt van de ruimtereis, doet vermoeden dat het niet lang zal duren voordat Elon Musk zich zal informeren over de mogelijkheden die de Canarische eilanden bieden.

De excentrieke Zuid-Afrikaanse ondernemer Elon Musk, wordt gelinkt aan bedrijven die hij revolutionair heeft veranderd en staat sinds het begin van het jaar bovenaan de Forbes-lijst van de rijkste personen op aarde.

Er zij aan herinnerd dat de natuurkundige wijlen Stephen Hawking een groot liefhebber was van Tenerife en de laatste jaren van zijn leven, telkens aanwezig was op het jaarlijks terugkerend StarMus Festival. Zijn fascinatie voor het waarnemen en bestuderen van het heelal vanaf de Canarische Eilanden was enorm groot.

Een andere beroemdheid die een tussenstop deed op de eilanden was Brian May, gitarist bij popgroep Queen. Hij pendelde tussen La Palma en het Izaña Observatorium op Tenerife, om zijn proefschrift in de astrofysica af te ronden. Zijn thesis handelde over de weerkaatsing van het licht van interplanetair stof in het zonnestelsel. Nu komt Elon Musk, bedenker van projecten die de wereld sprakeloos hebben gemaakt door hun omvang, zoals het Starlinkproject dat met een netwerk van satellieten, gans de wereld van internet wil voorzien.

Hij richt zijn blik om diverse redenen naar de eilanden die baden in het blauwe water van de Atlantische Oceaan en die over tal van ontwikkelingsmogelijkheden beschikken. 
Misschien wordt zijn blik gekaderd in een van zijn toekomstige uitvindingen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img