donderdag, april 18, 2024
HomeBlogNieuwsLGTBQ-TOERISME OP TENERIFE?
spot_img

LGTBQ-TOERISME OP TENERIFE?

LGTBQ-toerisme op Tenerife? – De departement Toerisme dat wordt geleid door de Canarische overheid versterkt de aantrekkingskracht van de eilanden bij LGTBQ-toeristen door middel van een internationale campagne waarin het subtropisch klimaat de hoofdrol speelt. Het doel van dit initiatief is de archipel aan te bieden als de belangrijkste winterbestemming voor personen die zich uiten als lesbisch, gay, transgender, biseksueel, en intersekse personen. 

Winter is een seizoen dat op de Canarische Eilanden onbestaande is, maar waar Europa gebukt gaat onder lage temperaturen, winderige dagen, neerslag onder de vorm van regen en sneeuw en uiteraard de winterse toestanden. 

De minister van Toerisme, Industrie en Handel van de Canarische regering, Yaiza Castilla, benadrukt het belang van dit segment in het toeristisch kleurenpalet, dat een prioriteit moet zijn voor de vakantiebestemming omwille financiële draagkracht van dit toeristisch segment. Het bestedingsniveau ligt tot vier keer hoger dan bij de gemiddelde toerist.

Niets dan voordelen

Castilla herinnert eraan dat de eilanden het hele jaar door internationaal concurreren om deze bezoekers aan te trekken, maar accentueert dat de winter op de Canarische Eilanden een unieke reisbestemming is dat nergens in Europa te beleven valt. 
Het aanbod omvat: reisafstand, persoonlijke veiligheid, klimatologisch onevenaarbaar, goedkoper leven en ver verwijderd van de gevolgen van de energiecrisis op het Europese vasteland. 

Op Gran Canaria is reeds 15% van het toerisme vertegenwoordigd door de LGTBQ-gemeenschap, maar dit is slechts 3% van het totaal aantal toeristen op de Canarische archipel. Het gebied met de grootste toestroom van deze bezoekers is Maspalomas, gevolgd door Corralejo in Fuenteventura.

Publiciteit

Met de slogan ‘Beleef de warmste winter in het beste klimaat ter wereld’ is de campagne in Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland digitaal op gang geschoten, met publicaties op sociale netwerken, online advertenties en advertenties die zich aanpassen aan de omgeving waarin deze verschijnen. Deze manier van reclame is minder opdringerig dan de traditionele publiciteit die deze gemeenschappen lukraak rond de oren worden geslingerd. 
Daarnaast wordt er ook gepubliceerd in LGTBQ-tijdschriften in de drie landen; Männer in Duitsland, OutThere in het Verenigd Koninkrijk en Shangay in Spanje 

Accomodatie

Op basis van een steekproef bij de uitbaters van uitsluitend LGTBQ-logiesverstrekkende bedrijven op de Canarische Eilanden wordt geconstateerd dat deze toeristen alleen of met vrienden reizen en meestal in appartementen verblijven. Deze bezoekers waarderen vooral het klimaat, maar ook het nachtleven, de tolerante omgeving, de stranden, de goede restaurants en het feit dat zij kunnen genieten van een LGTBQ-sfeer en van een accommodatie die uitsluitend op dit segment is gericht.

Deze etablissementen, die bijna allemaal appartementen zijn, hebben een aanzienlijk hogere bezettingsgraad en genereren een hoger winstaandeel dan gemiddeld. Dit verklaart grotendeels de insteek van de nieuwe reclamecampagne die zich volledig openvouwt voor het LGBTQ-toerisme. LGTBQ-toerisme op Tenerife kan enkel worden versterkt door een internationale campagne waarin het subtropisch klimaat de hoofdrol speelt.

De campagne staat uitvoerig belicht in Islas Canarias


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

VIRUSSEN OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

‘S LANDS WIJS

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES

HET CANARISCHE DIALECT

NAZORG OP TENERIFE

NEERSLAG OP TENERIFE

spot_img