zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogWeetjesLEVEN OP TENERIFE
spot_img

LEVEN OP TENERIFE

Leven op Tenerife, het grootste van de Canarische Eilanden, is goedkoper dan elders in Europa. Tenerife, dat bekend staat om zijn adembenemende landschappen, het aangename klimaat en een rijke cultuur magnetiseert het toerisme. Maar wat dit eiland nog aantrekkelijker maakt, is het relatief lage kostenplaatje voor het levensonderhoud, vooral in vergelijking met veel andere Europese bestemmingen.

Een van de sleutelfactoren die bijdraagt aan de lagere kosten is het ontbreken van de belasting op de toegevoegde belasting, de btw, waardoor Tenerife en de overige eilanden van de Canarische archipel een voordelige optie zijn voor zowel residenten als toeristen.

IGIC

In veel Europese landen is een btw-voet van 21 procent gebruikelijk, wat aanzienlijk bijdraagt aan een hogere prijs van goederen en diensten. Op de Canarische Eilanden echter, wordt de btw vervangen door de lokale taxatie IGIC, het Impuesto General Indirecto Canario. Dit is een belastingregeling die beduidend lager is, met tarieven die variëren van 0% tot 9,5% voor de meeste producten en diensten. Dit lage tarief heeft een direct positief effect op de kosten van levensonderhoud, waardoor eetwaren, goederen en diensten betaalbaarder zijn dan in veel andere delen van Europa.

Fiscaal voordeel

De lagere belastingdruk op Tenerife is een gevolg van de speciale economische status die de Canarische Eilanden genieten binnen de Europese Unie. Deze status is ontworpen om de afgelegen locatie en unieke economische uitdagingen van de eilanden te compenseren. Dit resulteert in gunstige fiscale regelingen die de lokale economie ondersteunen en stimuleren. Het fiscaal voordeel wordt met dank aanvaard door zowel de lokale bevolking als de vele toeristen die het eiland jaarlijks bezoeken, wat bijdraagt aan de algemene aantrekkelijkheid van Tenerife als een plek om er te wonen en om er de vakantie door te brengen.

Balans

Naast de lage IGIC, genieten inwoners van Tenerife ook van andere kostenbesparingen. De kosten voor nutsvoorzieningen, diensten en goederen zijn over het algemeen lager, wat bijdraagt aan een comfortabele levensstandaard zonder de hoge kosten die vaak geassocieerd worden met Europese bestemmingen. De levensstandaard op Tenerife en de zustereilanden ligt lager dan deze in de meeste Europese landen. De inkomsten zijn lager, de uitgaven ook.

Het eiland biedt een overvloed aan natuurlijke schoonheid en recreatieve activiteiten. De prachtige stranden tot de indrukwekkende Teide en een natuurlijke aantrekkelijkheid zorgen voor een hoge levenskwaliteit zonder extra kosten voor wie er verblijft. Bovendien dragen de sterke gemeenschapszin en een ontspannen levensstijl bij aan de charmes van het leven op Tenerife. Daardoor wordt het eiland een ideale bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een balans tussen kostprijs om te leven en de levenskwaliteit.

Topkeuze

Het lage belastingtarief en de betaalbaarheid om te (over)leven maken Tenerife niet alleen een aantrekkelijke plek voor toeristen, maar bieden ook aanzienlijke voordelen. Vooral expats, overwinteraars en toeristen genieten van een hogere levensstandaard tegen een lager kostenplaatje. Tenerife biedt een unieke combinatie van voordelen die niet zijn terug te vinden in andere Europese regio’s.

Kortom, het leven op Tenerife biedt een verleidelijke mix van betaalbaarheid, natuurlijke schoonheid en culturele rijkdom. Het lage IGIC-tarief is slechts één van de vele factoren die bijdragen aan de aantrekkelijkheid van dit eiland, waardoor het een topkeuze is voor iedereen die op zoek is naar een voordelige levensstijl in een Europese context.

 TERUG NAAR STARTSCHERM 


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

GEVAARLIJKE BLAUWE DRAKEN

¡(H)OLA! GOLVEN

spot_img