vrijdag, juni 21, 2024
HomeBlogNieuwsLEREN FIETSEN OP TENERIFE
spot_img

LEREN FIETSEN OP TENERIFE

Leren fietsen op Tenerife is een slogan die zal worden gebruikt in een campagne in de hoofdstad Santa Cruz om meer mensen aan het fietsen te krijgen.
Op Tenerife is de fietscultuur niet ingebakken bij de lokale bevolking. Dat komt omdat er geen meter platte en rechte baan te bespeuren valt.  

Een fietscultuur is iets wat de lokale bevolking historisch gezien niet heeft omarmd. Het grootste deel van Tenerife bestaat uit heuvelachtige en bergachtige gebieden, wat het fietsen op Tenerife buitengewoon moeilijk maakt.  

Uitzondering 

Dit heeft ertoe geleid dat fietsen nooit gemeengoed is geworden op het eiland. De wegen zijn vaak smal en kronkelig, wat de veiligheid van fietsers in gevaar brengt. Daarnaast zijn er weinig fietspaden of fietsstroken, waardoor het verkeer een groot obstakel vormt voor degenen die de fiets als vervoermiddel willen gebruiken. Toch is er een uitzondering: Santa Cruz de Tenerife, de hoofdstad van het eiland.

Aantrekkelijke opties 

De levendige hoofdstad aan de oostkust van Tenerife vormt hierin een opmerkelijke uitzondering. In tegenstelling tot de rest van het eiland is het terrein hier relatief vlak, waardoor het ideaal is voor fietsverkeer. Dit heeft de lokale overheid ertoe aangezet om te proberen een fietscultuur te introduceren en te bevorderen in de stad. 

De lokale overheid van Santa Cruz heeft verschillende initiatieven gelanceerd om het gebruik van fietsen te stimuleren. Dit omvat de aanleg van fietspaden en -routes, het verbeteren van de fietsveiligheid en het aanbieden van fietsverhuurfaciliteiten. Het doel is om fietsen niet alleen een levensvatbare, maar ook een aantrekkelijke optie te maken voor de bewoners van de stad. 

Jongeren en gevorderden 

Om fietsen dichter bij de bevolking te brengen heeft de overheid de lokale overheid een reeks cursussen en trainingen geïntroduceerd om bewoners te motiveren om de fiets te nemen. Deze cursussen zijn gemaakt om mensen van alle leeftijden te helpen om comfortabel en zelfverzekerd te fietsen. Voor degenen die weinig tot geen ervaring hebben met fietsen, zijn er beginnerslessen beschikbaar.  Deze lessen zijn bijzonder populair onder kinderen en oudere volwassenen die voor het eerst willen leren fietsen. 

Voor degenen die al enige fietservaring hebben, zijn er gevorderde trainingen beschikbaar. Deze trainingen richten zich op meer geavanceerde vaardigheden zoals het navigeren door verkeer, fietsen in verschillende weersomstandigheden en het onderhouden van de fiets. Deelnemers leren ook hoe ze efficiënter kunnen fietsen, wat hen helpt om langere afstanden comfortabeler af te leggen. 

Leer fietsen 

Leren fietsen op Tenerife is een initiatief om duurzame mobiliteit te bevorderen door het gebruik van de fiets in de verschillende districten van de stad. De gratis cursus ‘Leer fietsen’ begint in het Zuidwestelijk district op 15 en 16 juni, en op 22 en 23 juni, van 09.00 tot 11.00 uur, in het park Santa Catalina, in La Gallega.

Er zijn 10 plaatsen beschikbaar voor personen ouder dan 12 jaar. De plaatsen worden gereserveerd op volgorde van voorinschrijving, met voorrang voor bewoners van het district, gevolgd door andere inwoners van de gemeente Santa Cruz de Tenerife en degenen die zich ertoe verbinden 100% van de cursus bij te wonen. 

Conclusie 

De opkomst van de fietscultuur in Santa Cruz is een verhaal van innovatie en duurzaamheid. Het laat zien hoe gemeenschappen kunnen transformeren door middel van doelgerichte initiatieven. Terwijl de stad blijft investeren in fietsinfrastructuur en educatie, wordt de toekomst steeds rooskleuriger voor hen die de fiets willen nemen om zich te verplaatsen. 

 

 

Guy Devos © Photography

  TERUG NAAR STARTSCHERM  


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren. 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

TIJD HEEFT VLEUGELS

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT…

KAMER NUMMER 100

- Reclame -spot_img

WEETJES

WATER OP TENERIFE

DE LAATSTE EXEMPLAREN

KWALLEN AAN DE KUST

spot_img