donderdag, mei 23, 2024
HomeBlogNieuwsLANGZAME HEROPSTART
spot_img

LANGZAME HEROPSTART

Na een onderbreking van zeven maanden als gevolg van de COVID-19-pandemie keren slecht enkele cruiseschepen binnenkort terug naar de Canarische Eilanden. De Duitse rederij TUI Cruises zal als eerste aanmeren in de haven van La Luz in Las Palmas. 
Aida en Hapag-Lloyd zullen hun activiteiten nog niet heropstarten op de Canarische archipel en Norwegian Cruises Lines Holdings heeft eerder deze week aangekondigd dat cruisevaarten van Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises tot 31 december blijven opgeschort.

De recente quarantainemaatregelen in het Verenigd Koninkrijk en de reisbeperkingen in Duitsland hebben een streep getrokken door de rekening van alle rederijen.

Ondanks de moeilijkheden zullen er toch een aantal cruiseschepen naar de Canarische Eilanden afvaren. Het is moeilijk om klanten aan boord te krijgen en het schip volledig bezetten is quasi onmogelijk. De sector heeft te kampen met een zeer lage bezettingsgraad en moet het daarmee doen. Er is geen weg terug, het enige alternatief is sluiting.

Het havenbedrijf van Santa Cruz de Tenerife kreeg te horen dat de Europa 2 van Hapag Lloyd pas in december de activiteiten heropstart.
Mein Schiff 2 is het enige cruiseschip dat de havens op de Canarische Eilanden zal aandoen met een bezettingsgraad van 60%, dit wil zeggen met slechts 1.600 personen aan boord.

De verliezen voor de rederijen zijn gigantisch. Er wordt een verlies geschat van 4.5 miljard euro en een verlies van 31.000 banen. Daarnaast worden de activiteiten van de toeleveringsbedrijven geschaad.
Dragers, dokwerkers, scheepsleveranciers, havenagenten, taxichauffeurs, autoverhuurbedrijven, gidsen, horeca en nog veel meer diensten die van het cruiseverkeer afhankelijk zijn worden in het hart getroffen.
Hopen en wachten een verbeterde coronasituatie binnen Europa, de harde waarheid.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

SAN MIGUEL DE TAJAO

NAAR DE TOP VAN DE TEIDE

VERBODEN TE ROKEN

spot_img