donderdag, juni 13, 2024
HomeBlogLeven in BalansLANGER LEVEN OP TENERIFE
spot_img

LANGER LEVEN OP TENERIFE

Langer leven op Tenerife en bij uitbreiding op de overige Canarische Eilanden is geen toeristische reclameslogan. Dat de Canarische archipel en dus ook Tenerife een gezonde regio is, wordt gestaafd met duizend-en-een dingen.

Er heerst een vrij gelijkmatig klimaat dat in stand wordt gehouden door de omringende Atlantische oceaan en door de overheersende passaatwinden. Dat zorgt ervoor dat mens en dier er zich goed voelen. En wie zich goed voelt in zijn vel blijkt nu ook langer te leven. Goed nieuws voor iedereen die Tenerife heeft aangestipt als favoriete eiland.

Boven het nationaal gemiddelde

De twee Spaanse provincies die Canarias vormen de Spaanse regio waar de levensverwachting bij mensen die geboren zijn tussen 2006 en 2020 het sterkst is gestegen.
Volgens het verslag Esperanza de vida en España voor het jaar 2020, dat door het ministerie van Volksgezondheid openbaar is gemaakt, is de levensverwachting bij geboorte tussen 2006 en 2020 het sterkst gestegen in de regio Canarias. De stijging bedroeg 3,7 jaar, ruim boven het nationale gemiddelde, dat op 1,2 jaar staat.

Indicatoren

In de indicator levensverwachting bij geboorte staan de eilanden op 83,34 jaar, 1,1 jaar boven het gemiddelde.
Uit het verslag blijkt ook dat er in de coronaperiode 2019/2020 de daling van de levensverwachting de kleinste was van Spanje met 0,1 jaar, ruim onder het nationale gemiddelde van 1,5 jaar.

Bij de geboortes op de Canarische Eilanden tussen 2006 en 2020 is de grootste toename van de levensverwachting op 65-jarige leeftijd waargenomen. Bovendien was de archipel in 2020 de tweede Spaanse regio met de hoogste levensverwachting op 65-jarige leeftijd.

Niet op één

Volgens de studie stonden de Canarische Eilanden in 2020 als vierde regio in de Spaanse lijst met de hoogste levensverwachting bij geboorte.
Dit is 83,34 jaar, wat 1,1 jaar boven het nationale gemiddelde van 82,2 jaar ligt. De Canarische Eilanden worden voorafgegaan door de Balearen (83,83), Galicië (83,64) en Baskenland (83,37). 

Dit verslag toont verder de levensverwachting van de Spaanse bevolking naar geslacht, leeftijd per autonome regio. Verder wordt nagegaan wat het effect COVID-19-pandemie had op de levensverwachting van de Spaanse bevolking in 2020.

Volgens dit rapport kunnen we concluderen dat langer leven op Tenerife en bij uitbreiding op de overige Canarische Eilanden heus geen toeristische reclameslogan is.

 TERUG NAAR STARTSCHERM 


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img