zaterdag, september 30, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsLANGER LEVEN OP DE CANARISCHE EILANDEN

LANGER LEVEN OP DE CANARISCHE EILANDEN

Dat de Canarische archipel en dus ook Tenerife een gezonde regio is, wordt gestaafd met duizend-en-een dingen. Er heerst een vrij gelijkmatig klimaat dat in stand wordt gehouden door de omringende Atlantische oceaan en door de overheersende passaatwinden. Dat zorgt ervoor dat mens en dier er zich goed voelen. En wie zich goed voelt in zijn vel blijkt nu ook langer te leven. Goed nieuws voor iedereen die Tenerife heeft aangestipt als favoriete eiland.

De twee Spaanse provincies die Canarias vormen de Spaanse regio waar de levensverwachting bij mensen die geboren zijn tussen 2006 en 2020 het sterkst is gestegen.
Volgens het verslag Esperanza de vida en España voor het jaar 2020, dat op woensdag 23 november door het ministerie van Volksgezondheid openbaar is gemaakt, is de levensverwachting bij geboorte tussen 2006 en 2020 het sterkst gestegen in de regio Canarias. De stijging bedroeg 3,7 jaar, ruim boven het nationale gemiddelde, dat op 1,2 jaar staat.

Indicatoren

In de indicator levensverwachting bij geboorte staan de eilanden op 83,34 jaar, 1,1 jaar boven het gemiddelde.
Uit het verslag blijkt ook dat er in de coronaperiode 2019/2020 de daling van de levensverwachting de kleinste was van Spanje met 0,1 jaar, ruim onder het nationale gemiddelde van 1,5 jaar.

Bij de geboortes op de Canarische Eilanden tussen 2006 en 2020 is de grootste toename van de levensverwachting op 65-jarige leeftijd waargenomen. Bovendien was de archipel in 2020 de tweede Spaanse regio met de hoogste levensverwachting op 65-jarige leeftijd.

Niet op één

Volgens de studie stonden de Canarische Eilanden in 2020 als vierde regio in de Spaanse lijst met de hoogste levensverwachting bij geboorte.
Dit is 83,34 jaar, wat 1,1 jaar boven het nationale gemiddelde van 82,2 jaar ligt. De Canarische Eilanden worden voorafgegaan door de Balearen (83,83), Galicië (83,64) en Baskenland (83,37). 

Dit verslag toont verder de levensverwachting van de Spaanse bevolking naar geslacht, leeftijd per autonome regio. Verder wordt nagegaan wat het effect COVID-19-pandemie had op de levensverwachting van de Spaanse bevolking in 2020.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

KNOTSGEKKE REIS

STRAND ZONDER ZAND