maandag, februari 6, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsLANGE RIJEN AAN ÉÉN BENZINESTATION

LANGE RIJEN AAN ÉÉN BENZINESTATION

Elke dag staan er mensen in de rij bij het Repsol-tankstation ter hoogte van kilometer 54 op de snelweg TF-1 die het noorden en het zuiden van Tenerife met mekaar verbindt. De reden is eenvoudig: al deze mensen zijn op zoek naar het tombolabiljet dat hen zal gelukkig maken. Het tankstation La Chasnera in Granadilla heeft sinds tien jaar de reputatie om winnende loten van de kerstloterij El Gordo te verkopen

De eerste keer, in 2013 werd het winnend nummer van de volledige tweede prijs ter waarde van 200 miljoen euro er verkocht en bovendien kwamen er nog drie andere winnende nummers uit de bus. Het tankstation werd in één klap ‘gordo’populair. De jaren die daarop volgden waren blauwdrukken en konden worden vergeleken met de Hoorn des Overvloeds. De winnende nummers kwamen veelal van La Chasnera.

Sociaal gebeuren

El Gordo de Navidad is een buitengewone trekking van de Lotería Nacional die eenmaal per jaar gehouden. Dit is niet alleen de bekendste en populairste van Spanjes loterijen, maar ook de grootste, daarom noemen Spanjaarden deze El Gordo. Letterlijk en volks vertaald kunnen wij deze ‘Den Dikken’ noemen.
De trekking gaat elk jaar door op 22 december waarbij er een duizelingwekkend bedrag van 2,38 miljard euro uitgedeeld. Deze loterij maakt deel uit van de Spaanse cultuur omwille van zijn sociale verbondenheid door de live uitzending op televisie die enkele uren duurt.

Gelukspomp

Aanstaande donderdag worden alle ogen gericht op het tankstation La Chasnera, dat sinds 2013 de reputatie van ‘gelukspomp’ heeft verworven. Sinds juli, toen de verkoop van de kerstloten begon, zijn veel Tenerfianen, Canariërs en toeristen speciaal naar het tankstation gereden om een lot van de ‘dikke’ kerstloterij aan te schaffen. Niet verwonderlijk, want reeds negen jaar op rij kunnen de uitbaters hun klanten tot de winnaars rekenen van enkele grote prijzen. Iedereen hoopt dat het dit jaar weer prijs zal zijn.

Gemiddeld

Elke Canariër zal gemiddeld 48,18 euro besteden aan de kersttrekking van dit jaar, dat is 6,73 euro meer dan vorig jaar, toen de gemiddelde inbreng 41,45 euro bedroeg. In de provincie Las Palmas wordt er per persoon 37,29 euro uitgegeven, in de provincie Santa Cruz de Tenerife is dat 59,96 euro. Deze bedragen liggen een flink stuk onder het nationaal gemiddelde van 69,36 euro per Spaanse inwoner.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BONT OM DE ARM…

BORGEN BRENGEN ZORGEN

- Reclame -spot_img

WEETJES