vrijdag, juni 21, 2024
HomeBlogNieuwsLAGE EMISSIEZONE IN SANTA CRUZ
spot_img

LAGE EMISSIEZONE IN SANTA CRUZ

Lage emissiezone in Santa Cruz werd door de gemeenteraad definitief goedgekeurd en zorgt daarmee met de eerste zone op Tenerife. Daarmee zorgt de gemeenteraad van de hoofdstad voor eerste zone die verantwoordelijk zal zijn voor lage emissies van schadelijke uitlaatgassen.

Een obligatoir project waaraan alle gemeenten met meer dan 50.000 inwoners moeten voldoen. De burgemeester van Santa Cruz, José Manuel Bermúdez, verklaart dat het LEZ-project onderhevig is aan de ontwikkeling van een specifieke verordening. De goedkeuring van dit project vindt plaats na het analyseren van een dertigtal bezwaren die werden ingediend door de bevolking en waarvan sommige werden geïmplementeerd in de gemeentelijke wetgeving.

Beslissingen

Santa Cruz voldoet aan de deadlines die de EU oplegt en is momenteel de enige Canarische gemeente die aan de deadlines voldoet. Het gemeentebestuur is meteen ook vragende partij aan de Canarische overheid om alle LEZ-zones te coördineren op de archipel omdat sommige gemeenten twijfelen over de juridische veiligheid bij het nemen van beslissingen over de lage emissiezones (LEZ).

Het hoofdstedelijk LEZ-project omvat de installatie van bijna 30 controlepunten op de invalswegen naar de aangeduide zone, camerabeveiliging en de regulering van het parkeren.

Toegestane voertuigen

De lage emissiezone in Santa Cruz bepaalt welke voertuigen toegang kunnen krijgen, kunnen rijden en parkeren door de labels die de voertuigen identificeren.

Zonder afbreuk te doen aan communicatie door verschillende administraties en bedrijven zullen alle voertuigen van openbare diensten, inclusief die van de staatsveiligheid, lokale politie en mobiliteitsagenten, brandweer, civiele bescherming en ambulances, de zone vrij in en uit kunnen rijden. Ook takelwagens, voertuigen van particuliere beveiliging en de voertuigen die worden gebruikt door de gezondheidszorg worden geen beperkingen opgelegd.

Voertuigen van bedrijven en zelfstandigen wiens zakelijke, professionele of commerciële activiteit zich bevindt binnen de LEZ-zone, of die doorgaan op de markten gelegen in die zone krijgen vrije doorgang. Ook de voertuigen van personen met wiens mobiliteitsbehoeften dit vereisen, krijgen toestemming om zich te bewegen binnen de afgebakende LEZ-zone.

Controles 

Continue monitoring, door middel van monitoring, zal de evaluatie van de implementatie van de lage emissiezone in Santa Cruz mogelijk maken, evenals de impact ervan op het milieu. Bovendien zal het de goedkeuring of correctie van verschillende aspecten mogelijk maken om hun effectiviteit te verbeteren.

Er zijn momenteel 10 meetstations verspreid over het grootstedelijk gebied opgenomen in het Netwerk voor Controle en Toezicht op de Luchtkwaliteit van de Canarische Eilanden. Daarnaast wordt voorgesteld om meetknooppunten binnen het gebied van de ZBE te installeren.

To do

De volgende stap die door de gemeenteraad zal worden genomen is de publicatie van de huidige overeenkomst in het Officiële Bulletin van de Provincie Santa Cruz de Tenerife en op de website van de hoofdstad. Deze moet ook worden overgemaakt aan het Ministerie van Ecologische Transitie en Energie, aan het Ministerie van Openbare Werken, Huisvesting en Mobiliteit van de Canarische regering, aan het Ministerie van het Natuurlijke Milieu, Duurzaamheid, Veiligheid en Noodgevallen en aan het Ministerie van Mobiliteit van de eilandregering van Tenerife.

Guy Devos © Photography

 TERUG NAAR STARTSCHERM  


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img