zaterdag, mei 18, 2024
HomeBlogNieuwsLAAT JE NIET VERVOEREN DOOR GURU-GURUS
spot_img

LAAT JE NIET VERVOEREN DOOR GURU-GURUS

In het zuiden van Tenerife zijn er sinds de coronapandemie transportactiviteiten waargenomen die een loopje namen met de legaliteit. Daar was frauduleus transport van personen aan de luchthaven er een van en het aanbod van illegale verhuurvoertuigen een ander. Het postcoronatijdperk wordt nu gedirigeerd, door de oorlog in Oost-Europa en door inflatoire toestanden, waardoor de prijzen voor voedsel en energie de pan uitswingen.

In Arona doet zich momenteel een ander fenomeen voor. Aan de bushaltes worden passagiers, die op een bus wachten, aangesproken door chauffeurs die hen onder zachte morele dwang in hun voertuig willen krijgen om het transport te verzekeren naar de plaats van bestemming. Deze oplichters worden de Guru-Gurus genoemd. 

Klanten ronselen

Deze vorm van particulier vervoer doet zich in Arona reeds langer voor. Niet alleen de praktijk is illegaal, ook de particuliere voertuigen waarmee ‘klanten’ worden vervoerd zijn niet gekwalificeerd en rijden onverzekerd rond. Uiteraard voldoet de chauffeur niet aan de wettelijke modaliteiten waaraan elke taxichauffeur moet voldoen.

Kandidaat-burgemeester

Zij gaan rond bij de bushaltes en pikken daar de mensen op om hen van Playa de Las Americas of Los Cristianos naar Guaza, El Fraile of Las Galletas te brengen, tegen een kleine vergoeding. Daarbij oefenen zij een onvervalste illegale en frauduleuze activiteit uit.
Emilio Lentini, die kandidaat is om burgemeester te worden voor Fuerza Canaria in Arona, protesteert krachtig tegen deze activiteiten en maakt er zelfs een verkiezingspunt van. 
Als burgemeester zal hij actie ondernemen om deze gevaarlijke en problematische situatie op te lossen. Dit komt bij onze redactie over als een verkiezingspropaganda.

Herrie en heibel

De bezorgdheid over de veiligheid van de mensen is groot, ook over de oneerlijke concurrentie waaronder taxichauffeurs en de busmaatschappij te lijden hebben.
Door de toename van deze activiteiten waarin opdringerigheid centraal staat, wordt de veiligheid niet meer gegarandeerd. Particulieren die wild om zich heen slaan door klanten te ronselen om illegaal aan het werk gaan, is niet alleen een slag in het gezicht van de transportsector, maar ook een opdoffer die de onfortuinlijke klanten over hun toeren brengen. Daar komt ongetwijfeld herrie en heibel van.

Laat je niet verleiden

Dit kan en mag niet getolereerd worden. Er moet snel ingegrepen worden, nog vooraleer er een ongeluk gebeurt en er gewonden vallen.
De bestuurlijke overheid doet alsof haar neus bloedt en kijkt niet om naar dit nieuwe transportfenomeen. Daarom vraagt de kandidaat-burgemeester aan allen om niet in te gaan op voorstellen van de zogenaamde Guru-Gurus-chauffeurs. Hij is bezorgd over de veiligheid van de passagiers en verwerpt de minachting tegenover taxichauffeurs en vervoersbedrijven.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BONT OM DE ARM…

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES

STEENMANNETJES VERDWIJNEN

BLADWIJZER

TENERIFE… ¡YA VOY!

spot_img