woensdag, mei 25, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsLA PALMA VERWACHT VEEL BEZOEKERS

LA PALMA VERWACHT VEEL BEZOEKERS

Zes en acht december staan op de Canarische kalender ingekleurd als feestdagen: 6 december is de dag van de Spaanse grondwet (Día de la Constitución Española) en
8 december staat in het gesternte van de Onbevlekte Ontvangenis van Maria (Inmaculada Concepción). Twee feestdagen die dit jaar op een maandag en een woensdag vallen zijn de ingrediënten die een lang en druk weekend met zich zullen meebrengen.

Veel Tinerfeños zullen het weekend gebruiken om naar La Palma af te reizen om het vulkaanspektakel van de Cumbre Vieja en het desolate landschap, dat onder een dikke laag vulkaanas is bedolven, te gaan aanschouwen.

De directie van Pevolca heeft speciale voorzieningen getroffen met het oog op de verwachte komst van veel toeristen naar La Palma. Daarom is het verkeerscircuit aangepast en zal iedereen vanaf zaterdag tussen 17.00 en 23.00 uur die over de LP-3 rijdt, worden omgeleid via het heuvelend landschap van El Paso en Hermosilla. Bezoekers die zich ophouden in de buurt van El Time en Tajuya moeten een reflecterend vestje dragen en worden gevraagd om voorzichtig te zijn. Tevens moet elke bezoeker een zaklamp bij zich hebben om automobilisten te waarschuwen.

Er heerst nog steeds bezorgdheid over de lavastromen die ten noordwesten van de vulkaankegel ontstaat en uitmondt in stroom nummer acht nabij Tacande.
De lavastromen hebben reeds 1.136 hectare grond bedekt en de lavadelta’s zijn 98,3 hectare groot, terwijl de breedte tussen de lavastromen ongeveer 3.300 meter blijft.
Volgens de gegevens van het kadaster zijn er 1.562 gebouwen vernietigd, waarvan 1.250 woningen.

Foto: @AliciaFelpetoR (@IGNSpain)Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

TENERIFE… ¡Ya voy!

ANDERE GEWOONTES

GELUK OP EEN EILAND

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

BEPERKTE TOEGANG

TORENTJES OP HET STRAND