vrijdag, januari 27, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsLA BALLENA VOLLEDIG UITGEBRAND.

LA BALLENA VOLLEDIG UITGEBRAND.

Afgelopen nacht is er brand uitgebroken in het restaurant van het Ten Bel-complex Alborada in Costa del Silencio. De uitslaande brand was verwoestend en vernielde het restaurant, de bar en veroorzaakte schade aan de legendarische feestzaal La Ballena. De oorzaak van de brand is niet gekend, vermoedelijk werd deze aangestoken. Dit maakt het onderwerp uit van het politioneel en gerechtelijke onderzoek en wordt vooralsnog onderzocht.

Het complex Alborada is reeds langer het onderwerp van incompetent en frauduleus beheer. In het complex ontbreken de minimale veiligheidsmaatregelen omtrent de brandbeveiliging, de waterkwaliteit en het onderhoud van het zwembad, wat in 2019 al werd gemeld. Er is een slecht beheer en een gebrek aan belangstelling om het complex goed uit te baten. In het afgebrande gebouw was niet één rook- of brandmelder aanwezig, laat staan een sprinklerinstallatie.

Nieuwe eigenaar

Het afgebrande gebouw werd in mei 2022 door Ten Bel Turismo SL verkocht aan een dubieuze firma met de naam Península. Ook de 51% van de aandelen van de hotelkamers en appartementen, inclusief het zeewaterzwembad, werden door Península overgenomen. Dit malafide bedrijf heeft sinds de overname nog geen enkele eurocent betaald aan gemeenschappelijke kosten. Dit past perfect in het plaatje dat enkel de naam is veranderd.

Niets of niemand controleert

Misschien is men wel op zoek naar een faillissement? Niets of niemand, en vooral geen enkel officieel orgaan doet iets om de uitbater(s) dwangmatig de minimumeisen voor de hoteluitbating toe te passen. 
De verantwoordelijke verzaakt zowat aan alles en maakt het de vereniging voor mede-eigenaars (comunidad) zeer lastig om zich van haar taak te kwijten. Er wordt geen enkele stap of maatregel genomen om de veiligheid van de bewoners, zowel klanten als eigenaars, te garanderen.

Tot er iets gebeurt …

Wij weten niet wat er omgaat bij Ten Bel, maar het lijkt erop dat het onaantastbaar is, ondanks de slechte praktijken van zijn faciliteiten, het wanbeheer van de concessies voor de exploitatie en het nalaten om enige factuur te betalen.  
Er is geen enkele officiële instantie die hen sancties oplegt en hen dwingt hun verplichtingen na te komen. Slechte staat van de gevels, terrassen die afbrokkelen en bouwelementen die loslaten en neerstorten worden niet hersteld. Totdat er op een dag een ramp gebeurt en dan is het te laat.

Mysterieuze uitbating 

Er bestaat rond Ten Bel Turismo SL. een netwerk, met verschillende mysterieuze bedrijven en vage connecties, met enigszins verontrustende links naar andere geassocieerde bedrijven. 
Sinds 18/05/2020 is Ten Bel Turismo door het Gerecht van eerste aanleg nr. 3 van Arona veroordeeld tot betaling van de belangrijke schulden die zij bij de gemeenschap van eigenaren is aangegaan, zonder deze schulden tot op heden te hebben kwijtgescholden.

Er werd vanuit de VME (Verenigde Eigenaars) reeds meermaals op de aftakelende, niet-veilige situatie gewezen bij de diverse overheden en veiligheidsdiensten. De screenshot van een e-mail die verzonden werd naar de brandweerinspectie op Tenerife is duidelijk. “Het is een kwestie van tijd, eer er slachtoffers vallen in Edificio Alborada in Las Galletas.”

Eerdere klachten bij officiële instanties

In eerdere klachten werd de betreurenswaardige situatie waarin het gebouw Alborada Ocean Club zich momenteel bevindt aangeklaagd en werd er gevraagd aan de overheid om de exploitatievergunning van hoteluitbating in te trekken. 

Als er zich op een gegeven moment een nog groter probleem zou voordoen dan heb ik tenminste geprobeerd om u op de hoogte te brengen, en gemeld dat de eigenaars zich machteloos voelen ten aanzien van deze situatie. 
Het is, gezien de omstandigheden – het gebrek aan veiligheidsmaatregelen, slechte hygiënische omstandigheden, het ontbreken van het onderhoud van de installaties – nodig om een definitieve maatregel te nemen om de exploitatievergunning van Ten Bel Turismo, S.L., in te trekken
”. 

Dit alles beïnvloedt niet alleen de eigenaars, maar ook de toeristen die naar Las Galletas komen, en natuurlijk ook de commentaren die op Tenerife rondzwermen.
Al deze anomalieën, onveilige situaties, brandgevaarlijke locaties, conflicten, stakingen, demonstraties, illegale en frauduleuze situaties duiden op wanbeheer en worden fel besproken in commentaren die klanten in sociale media plaatsen.

In ons artikel WAT GEBEURT ER IN DE ALBORADA? van 30 december 2021 staat een foto van de blusinstallatie (blusleidingwater) waarin geen druppel water zit.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

KALK EN STEEN METSELT WEL

- Reclame -spot_img

WEETJES

MARKTEN OP TENERIFE

SPAANSE WOORDEN