donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogNieuwsKWETSBAARHEID TOERISME OP TENERIFE
SEB LEESON LEGAL GROUP

KWETSBAARHEID TOERISME OP TENERIFE

Kwetsbaarheid toerisme op Tenerife duidt op de de loyaliteit van toeristen die wordt gevormd door de opwarming van de aarde. De klimaatverandering speelt een steeds grotere rol in de beslissingen van toeristen bij het kiezen van hun vakantiebestemming.

Wij hebben het rapport gelezen die deze bewering staaft dat werd gepubliceerd door Caixabank Research. Het onderzoek benadrukt de kwetsbaarheid van het internationale toerisme voor hittegolven, die op Tenerife en bij uitbreiding op de Canarische Eilanden, net als in de rest van der wereld, steeds vaker voorkomen. Dat staat dan weer te lezen in de statistieken van het Spaanse meteorologisch agentschap Aemet.

Terugkerende toeristen

Het rapport van de bank, opgesteld na analyse van de betalingsgegevens met buitenlandse kaarten van toeristen die Spanje bezochten tijdens het hoogseizoen in 2022 en 2023, onthult dat internationale reizigers die hun bezoek herhalen, zowel naar Tenerife als naar de overige eilanden van de archipel, meer uitgeven per dag en kiezen voor langere verblijven. Dit maakt hen tot een zeer aantrekkelijk klantprofiel en een van de sleutels tot succes voor de toeristische sector. In dat opzicht zijn de eilanden, en met name het zuiden van Tenerife, een van de gebieden in het land met het hoogste percentage terugkerende toeristen.

Afrikaanse luchtmassa’s

Maar er is een waarschuwing voor de toeristenindustrie: de opwarming van de aarde bedreigt de loyaliteit van toeristen. De intentie om terug te keren daalt tot 14% onder toeristen die een abnormale hitte-episode hebben meegemaakt. Wanneer de gemiddelde dagelijkse temperatuur die toeristen ervaren, in verhouding tot het historische gemiddelde, meer dan 5 graden stijgt, neemt de neiging om terug te keren af, maar tijdens hittegolven (meer dan 8 graden) is dit aanzienlijk minder, aldus het onderzoek.

De analyse van Caixabank benadrukt dat extreme hittegolven, veroorzaakt door de komst van Afrikaanse luchtmassa’s, meer invloed hebben op Britten (de grootste markt voor Tenerife en de Canarische Eilanden) en Amerikanen. Anderzijds zijn de Fransen en Portugezen het meest bestand tegen de verzengende temperaturen.

Meer koelte en schaduw

In dit opzicht wijst het onderzoek erop dat investeringen om zich aan te passen aan klimaatverandering en het bevorderen van duurzaamheid essentieel zijn om de loyaliteit van terugkerende toeristen te behouden en de goede gezondheid van deze industrie te waarborgen.

Tot de voorgestelde maatregelen in het rapport behoren investeringen in infrastructuur die het comfort van toeristen bij extremere klimatologische omstandigheden garanderen, de modernisering van hotels met efficiënte en duurzame airconditioningsystemen en de creatie van meer schaduwrijke ruimtes en groene gebieden in toeristische zones.

In gebieden zoals het zuiden van Tenerife, waar het grootste deel van de hotels op het eiland is geconcentreerd, klinkt de roep om meer stadsparken en schaduwrijke gebieden steeds luider, omdat deze zullen helpen om het lokale klimaat te reguleren, het hitte-eilandeffect in stedelijke gebieden te verminderen en vooral de gezondheid van bewoners en toeristen te beschermen.

Pixabay © Photography

 TERUG NAAR STARTSCHERM  


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

TENERIFE VOOR KINDEREN

HET VOORJAAR CARNAVAL

- Reclame -

COLUMN KIM

BOFFEN EN BLAZEN…

KAMER NUMMER 100

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP