dinsdag, januari 31, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsKUSTGEBIEDEN WORDEN VERFRAAID

KUSTGEBIEDEN WORDEN VERFRAAID

Door meer openbare ruimte te creëren in de kustgebieden wordt Tenerife aantrekkelijker voor residenten en toeristen. Er staan momenteel 23 werven op stapel die door de samenwerking tussen de gemeenten en de regering van de Canarische Eilanden mogelijk worden gemaakt. Zeventien renovatieprojecten zijn reeds afgewerkt, zes andere komen vlug aan de beurt.   

De werken zijn gericht op het aanbieden van moderne en toegankelijke infrastructuren, voorzieningen en diensten in de maritieme omgeving. In totaal wordt er 16,8 miljoen euro geïnvesteerd in werken die aantrekkelijke locaties nog aantrekkelijker moeten maken. 
Rond het havendok van Bajamar wordt er 2.058.530 euro geïnvesteerd en de aanpassingen in Los Roques de Fasnia, waarvan de werkzaamheden naar verwachting komende zomer zullen worden afgerond, kosten 1.707.656 euro. De aanleg van de nieuwe promenade van La Hondura, in Santiago del Teide draagt een kostenplaatje van 1.204.245 euro en de verbeteringen van de kustpaden van San Blas en Amarilla Golf kosten 2.416.690 euro. Investeringen die nodig waren om mobiliteit en de beleving van bewoners en toeristen in deze kustgebieden te verbeteren.  

Nog zes te gaan

Van de zes nog uit te voeren aanpassingen zullen die in Garachico, San Miguel en Candelaria vóór het eind van het jaar zijn voltooid, terwijl de projecten in Fasnia en Guía de Isora volgens plan in 2023 klaar moeten zijn.

De directeur van het departement Toerisme, Laura Castro, wijst erop dat er de laatste jaren met de gemeentebesturen werd samengewerkt om hun kustgebieden, die in de loop der jaren waren aangetast en verweerd, weer in optimale staat te brengen. Enkel op deze manier kan het toeristisch potentieel, de aantrekkingskracht en vitaliteit van de desbetreffende regio worden teruggewonnen. 

Tenerife en de zee

Deze werkzaamheden maken deel uit van de strategie ter verbetering van de kustgebieden. Op korte termijn zullen er nieuwe acties in andere delen van het eiland worden toegevoegd. Op deze manier wordt Tenerife opnieuw aantrekkelijker en wordt de promotie inzake kwaliteit, toegankelijkheid en veiligheid gemakkelijker gevoerd. 
Alle projecten maken deel uit van het plan Tenerife y el Mar, een strategisch kader van de eilandontwikkeling van Medi-Fdcan. 

Een overzicht

Er volgen nog meer aanpassingswerken. De volledige renovatie van de strandboulevard Los Tarajales in Fasnia (1.354.051 euro), de herinrichting van het strand Las Caletillas in Candelaria (1.884.072 euro), het herstel van de golfbreker Las Eras in Fasnia (516.393 euro) en de aanpassing van de toegangspaden naar de stranden Benijo en Almáciga in Santa Cruz (498.618 euro). 

In Guía de Isora is de eerste fase van de aanpassing en verbetering van de Avenida del Emigrante (1.831.169,63 euro) voltooid, en de tweede fase van dit project (2.5050.355,67 euro) zal naar verwachting volgend jaar worden afgerond, waarbij de nadruk ligt op de herinrichting van de kuststrook van het strandgebied van San Juan. Enkel op deze manier kan de enclave beschikken over modernere, toegankelijkere en milieuvriendelijkere infrastructuur en voorzieningen. Bovendien wordt de bestaande weg in Punta Blanca tussen de dorpen Alcalá en Varadero verbeterd (635.991,65 euro).

In Garachico werden de toegangen tot La Caleta del Andén verbeterd (223.935 euro), in Puerto de la Cruz kwamen de toegangszones tot Playa Jardín aan de beurt (612.144 euro) en in Santiago del Teide werd de toegang tot Playa de Los Guios verbeterd (393.847 euro).

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KALK EN STEEN METSELT WEL

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES

SUPERGEHEUGEN