zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogNieuwsKRAKERS OP TENERIFE
spot_img

KRAKERS OP TENERIFE

Het Colegio de Administradores de Fincas (CAF) – De Vereniging van Vastgoedbeheerders op Tenerife schat dat 80% van de kraakpanden in het zuiden van het eiland niet door kwetsbare personen worden ingenomen. Acht op tien krakers zijn asociaal en worden gelinkt aan drugshandel of prostitutie.
Deze uitspraak is gebaseerd op een studie over illegale bewoning op het eiland, die eind januari door de CAF wordt afgerond en wordt gepubliceerd. Dit document bevat een gids om eigenaren van onroerend goed te adviseren.

José Antonio Acevedo is de voorzitter van de Bezettingscommissie van de CAF, een groep die is opgericht om het fenomeen in het zuiden van Tenerife aan de kaak te stellen en om daarover een eindverslag op te maken.
Panden kraken heeft niets te maken met de coronapandemie. Wat opvalt in deze coronaperiode is dat huurders plotseling ophouden om de huur te betalen, maar dat staat niet gelijk aan kraken. Een kraker is iemand die de deur van een huis geforceerd opent en naar binnen gaat om er te leven.

Het profiel van de kraker grenst volgens het AFC aan de illegaliteit. Het zijn meestal narcotica-delinquenten, oplichters in de brede zin van het woord, pooiers en mensen die zich in huizen vestigen omdat het een goedkope manier van leven is.
Een aantal krakers woont in het noorden en kraakten een huis of appartement in het zuiden als tweede woonst of als weekendstekje.

De Vereniging van Vastgoedbeheerders verklaart dat dit misdrijven zijn die altijd al hebben bestaan en dat de bestraffing zelfs worden beschreven in het wetboek, maar dat de laksheid van politie, overheid en justitie ten overstaan van dit probleem, het kraken in de hand werkt. Dit is niet bijzonder aantrekkelijk voor de toeristische economie. Hoe sneller het fenomeen verdwijnt, hoe beter voor het eiland.
De werkgroep die zich over dit item heeft gebogen, heeft vertrouwen in de maatregelen die onlangs door Binnenlandse Zaken en het Openbaar Ministerie zijn genomen. Doordat de eigenaren nu wettelijke middelen krijgen om hun eigendom te verdedigen, zal dit zorgen voor een positief resultaat.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

  1. Dag Marc,
    Er zijn ondertussen enkele aanpassingen gedaan die de politionele overheid meer machtigingen geven bij een optreden. Voor de burger is er niets veranderd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

VERDRINKINGEN

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WATERGALERIJEN OP TENERIFE

CANARISCHE BEREIDINGEN

DE LAATSTE EXEMPLAREN

spot_img