dinsdag, juni 28, 2022
spot_img
HomeBlogNieuws'KORTRIJK DRUMT' NAAR TENERIFE

‘KORTRIJK DRUMT’ NAAR TENERIFE

Nadat Vincent VanQuickenborne in 2012 burgemeester van Kortrijk werd, kwamen er verschillende initiatieven naar boven. Kortrijk Spreekt was er ééntje van, Kortrijk Zaait een andere. Drummer Gino Kesteloot inspireerde zich daaraan en kwam aandraven met Kortrijk Drumt.
Dat resulteerde in de eerste editie op 6 juli 2015 op het Schouwburgplein waar Gino met zijn organisatie het wereldrecord brak en in het Guinness Record Book kwam te staan doordat hij samen met 138 drummers ‘Uptown Funk’ van Mark Ronson en Bruno Mars speelden.

Op 1 juli 2018 kwam er een tweede editie.  Deze keer waren er 246 drummers die een medley speelden van Queen, Deep Purple, David Bowie, Rammstein en Kiss. De opbrengst ging naar een goed doel en voor de tweede keer werd het wereldrecord gebroken. Opnieuw een vermelding bij Guinness World Records.

Na dit fenomenale succes gingen verschillende filmpjes wereldwijd viraal en begon de bal te rollen. Een optreden op het Koningsplein, vlak voor het Koninklijk Paleis in Brussel, een optreden in Malta, een optreden op het gerenommeerde festival Alcatraz zijn de hoogtepunten sedert het ontstaan.
Gino en company breien een vervolg aan de successen die in het verleden werden verwezenlijkt en starten ‘Kortrijk Drumt On Tour’.

Gino

Gino Kestesloot heeft de muzikale vibes betrapt van zijn vader Roger die een uitmuntend accordeonist was. Hij maakte zijn televisiedebuut als zesjarige drummer in 1969, waar hij aan de zijde van zijn vader een optreden weergaf in het populaire BRT-programma Echo. Daarna speelt hij mee in vader’s orkest.
Op 15-jarige leeftijd richt hij zijn eerste band op. Met Ace wordt er opgetreden in jeugdhuizen. Daarna volgt funkgroepen Airquick, Bronxx en Rich Du Bois waarmee kleine en grote successen worden geboekt. 
In 1990 wordt Gino drummer bij de bluesgroep Tex en vanaf 2000 speelt Gino als freelance bij artiesten zoals Roland, Boogie Boy, Patrick Verbeke, Wendy Van Wanten, Dana Winner, Marijn Devalck en Boogie Boy. 
Tijdens Grensproms 97 geraakt hij aan de praat met de Meense zanger Marc Vermeersch en zo ontstaat de The MG Band die tot op vandaag het land afschuimt met gewaardeerde optredens.
Ondertussen echter is Gino ook gestart met een drumschool. Sinds 1994 worden er drumlessen gegeven bij Music Verschelde.  In 2001 start Gino een eigen drumschool bij hem thuis in zijn studio. Om en bij de zestig leerlingen volgen er wekelijks les. 

Tenerife in 2023

Met ‘Kortrijk Drumt On Tour’ in het achterhoofd en na de succesvolle trip naar Malta werd al snel uitgekeken naar buitenlandse locaties om optredens te verzorgen. De aandacht gaat nu alvast naar Portugal, Brazilië en Tenerife.
De organisatie denkt een twintigtal drummers naar het eiland te kunnen brengen in de tweede helft van april 2023 om op Tenerife twee optredens te verzorgen. Een minifestival gaat alvast door in Westhaven Bay (Costa del Silencio) en het maxifestival zou kunnen doorgaan in het centrum van een toeristische stad in het zonnige zuiden van Tenerife.

Lokale drummers

Niet alleen drummers uit Belgenland zullen performen, ook lokale drummers en leerlingen van de verschillende muziekscholen op het eiland worden bij dit project betrokken. Om het internationaal aspect te vergroten en om kans te geven aan drummers op Tenerife om aan dit uniek evenement deel te nemen, wordt een oproep gedaan via de lokale media. Drummers vormen binnen de muzikale familie van muziekinstrumenten een hechte band en door samen te musiceren wordt deze band nog versterkt, ook internationaal.

Iedereen kan deelnemen

Beide optredens op Tenerife zullen bestaan uit twee sessies van dertig minuten waarbij een aantal medleys worden gespeeld. Drummers die eerdere meespeelden hebben deze nummers al ingestudeerd, want improvisatie is niet toegestaan. Alle drumslagen moet egaal en gelijktijdig klinken.
De buitenlandse drummers en de gelegenheidstrommelaars die aan het evenement wensen deel te nemen worden vooraf geïnstrueerd via videolinks.
Wie een drumstel heeft op Tenerife of er een kan laten overbrengen of wie een drummer kent op het eiland die wil deelnemen aan dit uniek spektakel kan contact opnemen via het contactformulier op deze website.      

Tekst en layout © Guy Devos

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

NEP OF NAMAAK

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

HET VOLMAAKTE LEVEN

COLUMN KIM

TIJD HEEFT VLEUGELS

BOFFEN EN BLAZEN…

- Reclame -spot_img

WEETJES

AANGIFTE VERHUURINKOMSTEN

VREEMDE MAAGD MARIA

ALARM