maandag, juli 4, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsKORTING OP DE BRANDSTOFFEN

KORTING OP DE BRANDSTOFFEN

Om de bevolking bij te staan in harde tijden van hoge petroleumprijzen heeft de Spaanse regering een subsidie voorzien van 20 eurocent per liter brandstof bij het tanken aan de pomp. De subsidie loopt tot 30 juni en het totale hulppakket bedraagt 6 miljard euro aan directe steun en belastingverlagingen en 10 miljard aan kredieten voor bedrijven.

De brandstoffen worden voor alle bestuurders iets goedkoper. Premier Pedro Sánchez kondigde aan dat de nationale regering elke liter brandstof gesubsidieerd zal worden met minimaal 20 cent. De regering zal 15 cent bijdragen en de oliemaatschappijen nog eens 5 cent. Sommige petroleummaatschappijen hebben zelfs een nog grotere korting beloofd. Deze steun komt er als antwoord op de oorlog in Oekraïne en zal worden verlengd indien de spanningen in Oost-Europa voortduren.

Hulppakket

De verlaging met 20 cent per liter maakt deel uit van een anticrisispakket dat is samengesteld uit vijf onderdelen. Dit zijn maatregelen ten behoeve van gezinnen, werknemers, ontheemden en humanitaire hulp, initiatieven ter ondersteuning van de economische structuur en voor het bedrijfsleven, maatregelen op het gebied van vervoer, en als laatste voor cyberveiligheid en energie.
De maatregelen werden eerder besproken in het parlement, vandaag door de president, morgen aan de orde in de ministerraad om later deze week te verschijnen als decreet in het B.O.E. 

Directe hulp voor de bevolking

Het eerste blok van het hulpplan is een initiatief met de grootste impact, omdat de stijging van de brandstofprijzen, zo betoogde de president, alle gezinnen treft. Tot het eerste blok behoren ook maatregelen ter bescherming van de werkgelegenheid, ter voorkoming van ontslagen, zodat bedrijven hun toevlucht kunnen nemen tot interne flexibiliteit, zoals de afvloeiingen die tijdens de pandemie “zo goed werkten”. 
Binnen dit pakket zullen de verhogingen van de huurprijzen voor de komende drie maanden worden beperkt tot 2%, wordt het minimuminkomen met 15% verhoogd en zal het sociaal tarief voor elektriciteit worden uitgebreid met 600.000 extra gezinnen. Daardoor worden er 1,9 miljoen kansarme gezinnen onmiddellijk geholpen.

Hulp aan bedrijven

Ter ondersteuning van de bedrijven zal de regering een nieuwe kredietgarantielijn voor een bedrag van 10 miljard euro goedkeuren om de liquiditeitsbehoeften te dekken als gevolg van de tijdelijke stijging van de energie- en brandstofprijzen. De looptijd van de door het ICO gegarandeerde leningen en de aflossingsvrije periode voor de zwaarst getroffen sectoren zullen eveneens worden verlengd. De landbouw- en veeteeltsector krijgen een steunpakket van 362 miljoen, de visserijsector ontvangt 68 miljoen. Voor de energie-intensieve bedrijven wordt 500 miljoen uitgetrokken.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

MIJN KERSTNACHT OP TENERIFE

MIJN MOMENT

MEER DAN 29.000 LEDEN

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES