dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE DEEL 195
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE DEEL 195

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** In Tenerife is Driekoningen de aanleiding om na de kerst- en nieuwjaarsperiode het belangrijkste feest van het jaar voor de kinderen op de kalender te plaatsen; Los Reyes Magos is voor de kinderen een beetje vergelijkbaar met het Sinterklaasfeest waarbij een briefje geschreven wordt, het schoentje wordt gezet om deze ochtend op te staan met heel veel verwachtingen.

** De Roscón de Reyes is het gebak bij uitstek dat gegeten wordt op Driekoningen en in La Orotava hebben ze onmiddellijk de toro bij de horens gevat en werd ervoor gezorgd dat hun gebak zonder dralen het Spaanse record van het jaar zou behalen; de cake werd 310 meter lang en 700 kilo zwaar en daarvoor werd 125 kilo meel, 35 kilo deeg, 10 kilo boter, 50 kilo suiker, 200 eieren, 70 liter melk en 40 kilo gekonfijt fruit gebruikt.

** Het chocoladen kersttafereel dat in Adeje werd opgezet door Pablo Pastor en waaraan gedurende 11 weken werd gewerkt is geheel (opzettelijk) vernietigd; de aanwezige kinderen kregen een hamer en mochten de creatie van 270 kilogram aan diggelen slaan om de chocolade later te gaan verdelen onder de meest kansarme gezinnen van de gemeente Adeje.

** Driekoningendag is een nationale feestdag die ook Epifanía del Señor wordt genoemd en daarom zijn alle openbare diensten en veel winkels gesloten; veel winkeliers kunnen zich echter niet permitteren om op hun lauweren te rusten want de dag erna, op 7 januari, beginnen op Tenerife de koopjesdagen die twee maanden duren, en daarvan worden de volwassenen dan weer welgezind.

** Meer dan 4,8 miljoen Canarische kijkers hebben de uitzending Las campanadas 2018 gevolgd op de Spaanse nationale televisie TVE die vanuit Madrid werd uitgezonden; voor de Canarische Eilanden die een uur achterlopen op het moederland werd de uitzending overgenomen en daarbij heeft de uitzending 6.397.371 eilandbewoners weten te boeien om de twaalf druiven bij elke gongslag naar binnen te werken.

** Canariërs gebruiken bij elke gelegenheid flink wat knallers en vuurpijlen, en door het veelvuldig gebruik ontgaan hun de gevaren die daarbij gepaard gaan; het hulpcentrum CECEOS (Centro Coordinador de Emergencias y Seguridad) 1-1-2 meldt dat twee huizen werden beschadigd nadat er brand was uitgebroken waarbij de oorzaak moet gezocht worden bij het gebruik van pyrotechnische middelen.

** Het leven op Tenerife, en bij uitbreiding de Canarische Eilanden, wordt goedkoper door een daling of zelfs de afschaffing van de regionale taks IGIC (Impuesto General Indirecto Canario) op bepaalde diensten en producten; de meest gangbare aanslag van 7% op de meeste producten en diensten is verlaagd naar 6,5%, als deze niet onder een of andere uitzonderingsclausule vallen en de taks op elektriciteit en op sommige voedingsartikelen, zoals speciaal brood, pasta’s en oliën, vervalt helemaal.

** De eilandregering, onder voorzitterschap van Carlos Alonso, is van plan om beschermende maatregelen te nemen om met toezichtmaatregelen de kliffen van Los Gigantes te beschermen; de milieubeschermingsmaatregelen zijn nodig om de natuurlijke waarden en biodiversiteit van dit gebied in Santiago del Teide, met name in de speciale beschermingszone van Teno-Rasca, te beschermen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SPAANSE WOORDEN

WEBCAM PLAZA DE ESPAÑA

SEB LEESON LEGAL GROUP