maandag, april 22, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE DEEL 194
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE DEEL 194

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Er zijn klachten over het Centro de Salud in Las Galletas, een plaats waar netheid en hygiëne borg moeten staan voor medische verzorging en dito begeleiding; het gebouw is een krotwoning, er is bijzonder weinig ruimte, geen airconditioning aanwezig, sanitair en meubilair zijn antiquiteiten en zonnewering is ondoeltreffend, maar van de medische staf zijn er enkel woorden van lof.

** Er is geen grotere illusie voor kinderen op Tenerife dan de Drie koningen, een feest dat vergelijkbaar is met Sinterklaas in de Lage Landen; de drie wijzen doen overal op het eiland hun intrede om duidelijk te maken dat 6 januari de dag is waarop alle kinderen geschenken krijgen als ze in hun schoentje hooi achterlaten voor de kamelen.

** Santa Cruz en het Havenbedrijf zijn overeengekomen om de esplanade van de haven, waar het traditionele kerstconcert wordt gehouden, in te richten als een parking voor 650 voertuigen; bovendien moet je er niet voor betalen en kan je er je wagen gratis parkeren van woensdag 2 januari tot en met maandag 7 januari 2019.

** De oude klok van La Recova, beter gekend als de Mercado Nuestra Señora de Africa, waarvan het mechanisme dateert uit 1943 en toegevoegd is aan het historisch erfgoed van Santa Cruz, treedt weldra terug in werking; in 2004 liet het mechanisme het afweten, maar straks zal de klok opnieuw tikken ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van La Recova.

** Tenerfiaan Cristo Gil, die deel uitmaakt van de Orion Animal Rescue Brigade, claimt al geruime tijd een waardig bestaan voor dieren en in het bijzonder, voor honden; op kerstavond besloot de jongeman om zich te laten opsluiten in een hondenkennel om de aandacht te vragen voor eenzaamheid bij honden in deze kersttijd.

** De stormachtige wind die over het noorden en het westen van Tenerife woedde heeft in de nacht van 23 december bijzonder veel schade aangericht in Tacoronte, Tegueste, El Sauzal en Guía de Isora; vooral bomen waren het slachtoffer van bijzonder zware rukwinden, er werden geen menselijke slachtoffers gemaakt.

** Het Ecomuseum in El Tanque is na 20 jaar plannen, werken en bouwen geopend voor het publiek; er was een investering nodig van 4,6 miljoen euro om hun doel (het plattelandsleven verbeelden en verbeteren) te bereiken en het aldus te promoten als een culturele en toeristische attractie.

** De laatste bosbrand van het jaar 2018 was een feit en woedde in Charco de Abona (Granadilla), en er werd niet getwijfeld om snel brandploegen en drie blushelikopters naar het getroffen gebied te zenden; het resultaat was verbluffend, slechts 500 vierkante meter bos en struikgewas zijn in de vlammen opgegaan.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

KERST OP TENERIFE

CARRERA POR LA VIDA

GELUK OP EEN EILAND

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

KNOTSGEKKE REIS

VIDEO LEPRADORP ABADES

spot_img