dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE DEEL 193
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE DEEL 193

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Er komt nu toch een nieuw hotel aan het einde van het strand van La Tejita, een van de meest gewaardeerde badzones in het zuiden van Tenerife en geclassificeerd als geconsolideerd stedelijk gebied; de Viqueira Group heeft alle vergunningen van het Gobierno, van het Cabildo en van de stad Granadilla op zak om een vijfsterrenhotel te bouwen met een maximale hoogte van 10 meter waarin 883 bedden zullen staan.

** Tot 5 januari 2019 kunnen gezinnen met kinderen genieten van de XXIXe editie van het Parque Infantil y Juvenil de Tenerife (PIT) dat jaarlijks in het Recinto Ferial in Santa Cruz doorgaat; op een indoorkermis die eerder op een pretpark lijkt staan veertig attracties, waaronder een BMX-circuit, een ijsbaan, zeven grote mechanische attracties en nog veel meer op een oppervlakte van 18.000 vierkante meter.

** De boete die aan Spanje werd opgelegd door de Europese Unie voor de lozingen van afvalwater in de oceaan ter hoogte van Valle de Güímar moet betaald worden door de Canarische regering en door de eilandregering; er moet een bedrag van 285.444 euro worden opgehoest, plus een zesmaandelijkse vastgestelde boete tot de voorziene waterzuiveringsinstallatie in werking wordt gezet.

** Meer dan drie en een half jaar nadat de voorzitter van de eilandregering, Carlos Alonso, de bouw van het snelheidscircuit in Atogo (Granadilla) heeft aangekondigd, is enkel de eerste steen gelegd en zijn er wat nivelleringswerken uitgevoerd omdat de procedures en de weg naar de realisaties van de racetrack een gigantische mislukking blijkt te worden; het begon reeds toen de Italiaanse ontwikkelaar de bouw- en exploitatie-overeenkomst verbrak, nadien de boeken neerlegde en nu betrokken blijkt te zijn in een aantal fraudeprocessen voor een totaalbedrag van ongeveer 222,5 miljoen euro.

** Het valt de toeristen niet op maar het voorbereidend carnavalsgebeuren is reeds een tijdlang aan de gang en momenteel gaat alle aandacht naar de 45 deelnemers die zich hebben kandidaat gesteld voor de driekoningenverkiezingen; 17 meisjes dingen mee naar de kinderverkiezingstitel, 9 oma’s zetten hun beste beentje voor in de seniorverkiezing en 19 dames zullen strijden voor de onnavolgbare titel van Koningin van het carnaval 2019.

** De instorting van het appartementsgebouw in Los Cristianos op 14 april 2016 waarbij 7 doden vielen, wordt niet door een strafrechtelijke, maar wel door een burgerlijke rechtbank behandeld; in het rapport staat dat ‘de deskundigen het erover eens zijn dat het gebouw een zwakke structuur bezat met een onmiskenbaar effect op de stabiliteit en veiligheid ervan’.

** De AIDA Nova, het eerste door aardgas aangedreven cruiseschip, is in de haven van Santa Cruz aangekomen en werd er hartelijk verwelkomd met een grandioos vuurwerkspektakel; Santa Cruz is de vertrekhaven van de cruiserondvaarten van het eerste ‘groene’ cruiseschip naar Puerto del Rosario, Arrecife en Las Palmas op de Canarische Eilanden en naar Funchal op Madeira.

** De gemeente Arona zit, net zoals Adeje en Granadilla, in een stijgende migratiegolf en zal in 2019 zijn 100.000ste inwoner verwelkomen en daarmee bestendigt de gemeente de
duizelingwekkende bevolkingsgroei die reeds twintig jaar aan de gang is; de helft van de inwoners bestaat uit autochtone bevolking, de andere helft uit niet-Spanjaarden uit 125 landen, waarin Italië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België de voornaamste landen zijn.

** Wie van wijn houdt moet beslist naar El Porís de Abona om er de onderwaterwijnen van Bodejas Monje te proeven; daarvoor doe je best een duikpak aan want om van dit unieke wereldgebeuren te genieten moet je 18 meter naar beneden, alwaar je in een duikklok kunt proeven van enkele wijnen die op deze diepte zijn gerijpt en worden geserveerd met een stukje kaas uit Arico.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

VLUCHT NAAR TENERIFE

CARRERA POR LA VIDA

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SNELWEG VERSUS TREIN

MOJO EN GOFIO

SUPERGEHEUGEN

SEB LEESON LEGAL GROUP