dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE DEEL 191
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE DEEL 191

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Madrid opent vandaag een juridische toegang die de toekomst van de infrastructuur van de eilandwegen op de Canarische Eilanden positief zal beïnvloeden; daarmee wordt de spreekwoordelijke deur geopend voor de ondertekening van een nieuwe overeenkomst tussen de Spaanse staat en de Canarische archipel, wat resulteert in een extra van 1,2 miljard euro voor de aanleg en de verbetering van de wegen op de Canarische Eilanden.

** Candelaria smijt alle kerstdeuren open en wil de gemeente deze sfeer laten ademen zodat iedere toerist en resident zich hierin kan laten wegglijden; de meest bekende kerstkribbe van het eiland, een sterrenhemel in de straten, activiteiten en optredens, een tapas- en wijngebeuren en nog tal van aantrekkelijkheden moeten absolute kerstsfeer in Candelaria brengen.

** De voorzitter van de eilandregering, Carlos Alonso, heeft verklaard dat 2024 het jaar is waarop de ringsnelweg op Tenerife volledig is afgewerkt en dat het hele project wordt aanbesteed nog vóór het einde van het jaar; de aanleg van het ontbrekende stukje snelweg tussen El Tanque en Santiago del Teide, de sectie Los Realejos – Buen Paso en de aanleg van de ontbrekende tweede rijstrook in het gebied El Tanque wordt begroot op 365 miljoen euro.

** Carnival Corporation, ’s werelds grootste cruise-operator, zal de cruisehaven in Santa Cruz beheren en uitbaten, en zo werd een overeenkomst tussen de havenautoriteiten en de multinational Carnival gemaakt waarin opvalt dat er geïnvesteerd wordt in het aantrekken van cruiseschepen die vloeibaar gas (LNG) gebruiken om zich te verplaatsen en zo zal de AIDA Nova van het bedrijf AIDA Cruises als eerste LNG-cruiseschip aanmeren in Santa Cruz.

** Bij toeval werden er in februari van dit jaar resten van twee pasgeboren Guanchen gevonden in een grot in Guía de Isora toen een fotograaf en een entomoloog op zoek waren naar een albinospin; de directeur van het Canarisch Instituut voor Bio-Antropologie en van het Archeologisch Museum van Tenerife legde uit dat de gevonden resten overeenkomen met een foetus van 35 à 36 weken oud en de andere met een 9 maanden oude baby die half gemummificeerd in een bundel van dierlijke huid was verpakt.

** Bij de terugkeer uit Buenos Aires landde op de luchthaven Reina Sofia een Ilyushin 96-met aan boord de Russische leider Vladimir Poetin die gedurende de tussenlanding niet uit het presidentiële vliegtuig is gekomen; de viermotorige Ilyushin werd op deze reis begeleid door 4 straalvliegtuigen die een maximale actieradius aankunnen van 11.500 kilometer en die uitgerust waren met maximale beveiligingssystemen waaronder een geavanceerd telecommunicatiemiddel.

** Sylvester Stallone heeft afscheid genomen van Tenerife via een publicatie op zijn Instagram-account waarop hij iedereen bedankte voor de hulp en de steun; de acteur, die leven geeft aan de fictieve mythische figuur Rambo, was op het eiland om de vijfde film in de Ramboreeks in te blikken en we onthouden vooral dat Sylvester ‘Sly’ Stallone telkens met een glimlach en met een omhoog gestoken hand verscheen op elke foto die van hem werd gemaakt door pers en fans.

** De gemeenteraad van Tacoronte heeft opdracht gegeven aan een gespecialiseerde bioloog om onderzoek te voeren naar de impact van termieten (Reticulitermes flavipes) die in een honderdtal huizen aanwezig zijn; alhoewel het zwaartepunt in Tacoronte ligt, met name in de gebieden van Tagoro en El Pris, heeft het vraatzuchtige insect zich ook reeds verspreid naar Valle de Guerra (La Laguna) en naar een cultureel centrum in Los Cristianos (Arona), alwaar het aangekomen is met een levering planten.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

KIEZEN OF DELEN

BOFFEN EN BLAZEN…

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

GROOTSTE WINDMOLENS

OPLOSSING IN ZICHT

ORKA MORGAN

SEB LEESON LEGAL GROUP