vrijdag, september 29, 2023
spot_img
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE DEEL 190

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE DEEL 190

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Zoals in elke gemeenteraad is het ook wel eens hommeles in deze van de hoofdstad; het stopzetten van de activiteiten in de petroleumraffinaderij en de heroriëntatie van dit gebied vallen in slechte aarde bij de socialistische partij PSOE die beweert dat de overeenkomst tussen gemeentebestuur en petroleumbedrijf geschoeid is op illegale feiten en als dusdanig in strijd is met de wet.

** We blijven even in de hoofdstad hangen met een bericht over een zeer drukke agenda voor de haven; in december komen er traditioneel veel cruiseschepen naar Tenerife, maar 47 mastodonten laten aanmeren met 97.000 toeristen aan boord is toch wel een hele klus als je weet dat al deze toeristen even de binnenstad in willen om kerstaankopen te doen.

** De viering van de wijnfeesten in het noorden zijn in volle gang en ook een spectaculaire traditie die daarmee gepaard gaat; snelheid en spektakel verzekerd bij het ‘arrastra de las tablas’ en dat glijden op houten planken in afhellende straten om op het einde van de rit holderdebolder in een berg autobanden te belanden, trekt duizenden toeschouwers naar Icod de Los Viños.

** Handelaars en zakenlui uit Costa Adeje en Playa de Las Americas vragen, voor eens en voor altijd, aan de gemeente om camera’s op te hangen in de winkelzone van Las Verónicas en in de aanpalende straten; de laatste maanden is er opnieuw een aanzienlijke stijging van criminaliteit en in het bijzonder van overvallen op en berovingen van mensen op straat waardoor het gevoel van onveiligheid bij toeristen toeneemt.

** Het langverwachte verkeersproject in Las Chafiras, waar meer dan 75.000 voertuigen per dag voorbijkomen, start binnenkort en zal in een eerste fase ruim € 32 miljoen kosten; het gaat hier om een nieuwe grote rotonde en verbindingswegen die de snelweg met San Miguel en El Médano met elkaar moeten verbinden en twee kleinere rotondes wat verderop in La Oroteando die moeten helpen om het doorgaand verkeer in Las Chafiras te bevorderen.

** Sylvester Stallone is nog steeds op Tenerife om zijn hoofdrol in de film ‘Rambo 5: Last Blood’ waar te maken; de locatie waar momenteel gefilmd wordt is Taco, daar waar ook de pers massaal samentroept en waar iedereen het erover eens is dat Stallone steeds vriendelijk is en oog heeft voor de camera’s die op hem worden gericht door fans en pers.

** De eilandregering ‘El Cabildo de Tenerife’ heeft de begroting voor 2019 goedgekeurd die 4,4% hoger ligt dan het vorige jaar en 884 miljoen euro bedraagt; in grote lijnen werd er ruim 400 miljoen voorzien voor het sociaal beleid, 300 miljoen voor investeringen en werkgelegenheid en ruim 100 miljoen voor de projecten die kaderen in ‘Tenerife 2030’.

** De temperaturen op Tenerife en met uitbreiding op de Canarische Eilanden zijn verder gezakt en daardoor is de sneeuwgrens op ongeveer 2.200 meter komen liggen; dat en de instabiliteit van het weer hebben ervoor gezorgd dat er sneeuw is gevallen op de hoogste regionen van het ‘Parque Nacional del Teide’ en dat daardoor het kerst- en eindejaarsgevoel gevoelig wordt versterkt.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES