donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE DEEL 189
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE DEEL 189

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Santa Cruz drukt op de kerstknop en zet de stad in een eindejaarsdecorum dat toeristen en residenten moet overtuigen om naar de hoofdstad af te zakken; de stad wordt twee maanden lang ondergedompeld in een feeërieke sfeer die door de 2.500.000 ledlampen wordt gecreëerd.

** De wegen in Granadilla worden onder handen genomen door een flinke investering van 6,4 miljoen euro; inclusief herstellingen aan voetpaden langs de TF-28 richting San Isidro, diverse aanpassingen en verbeteringen aan de TF-64, waaronder een nieuwe rotonde om naar het grotje van Hermano Pedro te gaan en renovatiewerken aan de TF-555 van Chimiche naar Las Vegas om de verkeersveiligheid voor voetgangers, fietsers en automobilisten te verhogen.

** Er is een historisch akkoord bereikt tussen het Canarische Ministerie van Openbare Werken en de Spaanse staatssecretaris voor Infrastructuur, Vervoer en Huisvesting die voor de wegenbouw op alle Canarische eilanden een budget van 2 miljard euro heeft voorzien; voor Tenerife betekent dit de aanleg van de rotondes in Las Chafiras en Oroteanda Baja, het afwerken van de ringsnelweg TF-1 tussen El Tanque en Santiago del Teide en de aanleg van een afzonderlijk bustraject op de snelweg TF-5.

** De voorzitter van de Spaanse luchthavenuitbating Aena komt naar Tenerife om te onderhandelen met de insulaire en de regionale beleidsmakers over de problemen die zijn ontstaan na de omstreden aanbesteding van 62,4 miljoen euro voor de bouw van het gebouw dat terminal 1 met terminal 2 moet verbinden op de luchthaven Tenerife Sur, alsook over de uitbreiding van de bestaande parkeerplaatsen; het project dat opgenomen is in het document over de luchthavenverordening (DORA) 2017-2021 werd eerder door de politieke overheid afgekeurd.

** Het natuurhistorisch museum Museo de la Naturaleza in Santa Cruz verandert van naam en wordt voortaan Museo de Naturaleza y Arqueología, wat in de volksmond MUNA zal worden genoemd; de naamsverandering is bedoeld om de sociale zichtbaarheid van de instelling te verbeteren en het inhoudelijk geheel beter te accentueren.

** De ruïnes van het kasteel van San Andrés moeten worden gerestaureerd, is het antwoord van 600 buurtbewoners die vinden dat de vervallen toren opnieuw moet worden toegevoegd aan het historisch erfgoed op Tenerife; ‘dit is de kans om de ruïne uit de vergetelheid te halen en het terug op te waarderen tot wat het verdient’ is een van de 200 commentaren die de gemeentelijke overheid van de buurtgemeenschap te horen kreeg.

** De beelden van een huizenhoge golf die het had gemunt op het appartementsgebouw Mar y Sol in Mesa del Mar zijn de wereld rondgegaan; de balustrades van de onderste balkons hebben het natuurgeweld niet overleefd en op deze manier werd er schade aangericht aan 20 van de 67 appartementen.

** Om vlot en doorgaand verkeer te verkrijgen in Las Chafiras worden deze week de werken opgestart van een dubbele verbinding tussen Las Chafiras en Oroteando Baja, een verkeersas waarop dagelijks 75.000 voertuigen circuleren, die steeds gevangen zitten tussen de twee bestaande ronde punten en altijd maar zorgen voor ellenlange files; de werken hebben een prijskaartje van een slordige 21,8 miljoen euro en zullen hoofdzakelijk bestaan uit de aanleg van een nieuwe weg ten noorden van de TF-1, een aanpassing aan de bestaande weg ten zuiden van de snelweg, een nieuw rondpunt in Oroteando Baja, ter hoogte van het nieuwe benzinestation El Gomero en de bouw van een groot nieuw rondpunt, die als vervanging moet dienen voor de twee bestaande rotondes.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP