zondag, juni 16, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE DEEL 188
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE DEEL 188

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** De taxichauffeurs in het hoofdstedelijk gewest weten van geen ophouden en staken voor een tweede keer waardoor zij het fileleed in de hoofdstad nog erger maken; de taximannen en -vrouwen zijn niet tevreden over de tewerkstellingsvoorwaarden en vragen aan de gemeenteraad om eerder gemaakte beloften waar te maken, zo niet wordt er wekelijks een stakingsdag voorzien.

** Wetenschapper en botanicus Wolfredo Wildpret werd eerder deze week gehuldigd ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van CICOP (Conservación del Patrimonio en Canarias); de professor die les geeft aan de universiteit van La Laguna (ULL) heeft zich onderscheiden door zijn belangstelling voor de verspreiding en de bevordering van het natuurbehoud op de eilanden.

** Sylvester ‘Rambo’ Stallone was na de opnames in het noorden verwonderd en ook bezorgd over de files op de TF-5 van en naar Santa Cruz; misschien neem ik beter de bus of ga ik te voet, sneerde hij, maar na twee uur geduldig wezen werd de afstand van El Toscal naar de hoofdstad vooralsnog overbrugd.

** November is traditioneel een maand waarin op Tenerife veel vliegen aanwezig zijn, maar tussen veel vliegen en een vliegenplaag is er een heus verschil; in de gemeenten Arafo en Güímar kun je spreken over een vliegenpest omdat beide gemeenten over een aantal kippenbedrijven beschikken en omdat deze laatste niet altijd het juiste mestbeleid volgen.

** Het beste ‘nieuwe luxehotel ter wereld’ ligt op Tenerife en heet Royal Hideaway Corales Resort, zo is het verdict van de jury op de World Luxury Hotel Awards op Bali in Indonesië; het 400 meter lange vijfsterrenhotel in La Caleta is het ontwerp van architect Leonardo Omar uit Tenerife en wordt beheerd door Vlamingen via het bedrijf Barceló.

** Meer dag 200 handelaars hebben toegezegd om deel te nemen aan de jaarlijks terugkerende actie ‘Black Friday’ in Santa Cruz die dit jaar doorgaat op 23, 24 en 25 november; gemiddeld werd in 2017 per persoon 103,02 euro uitgeven in deze actieperiode van drie dagen, wat een stijging betekent van 26% vergeleken met Black Friday anno 2016.

** De regering van de Canarische Eilanden heeft een halt toegeroepen naar de bouw van een nieuwe brandweerkazerne in Guía de Isora door niet te reageren op de overdracht van het bouwperceel dat werd gevraagd door de gemeente en de eilandregering; het gebrek aan middelen in het zuidwesten van Tenerife om het hoofd te bieden aan noodsituaties is prangend, vooral in het gebied met de grootste bevolkingsgroei van de afgelopen jaren.

** De Canarische regering geeft groen licht voor een bovengrondse hoogspanningslijn van Granadilla naar Candelaria en de bouw van een ondergronds transfostation in Las Caletillas; de hoogspanningslijn van 220 kilovolt is van belang om het noordoosten van het eiland aan de bestaande hoogspanningsassen te schakelen en vervangt uiteindelijk het eerder besproken plan om de stroomkabels ondergronds te leggen, ter hoogte van de vallei van Güímar.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

TOERISTISCHE NIEUWKOMER

REISKOFFER KLAAR?

spot_img