dinsdag, oktober 3, 2023
spot_img
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE DEEL 187

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE DEEL 187

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** De taxichauffeurs van Elite Taxi uit Santa Cruz hebben zich verzameld om hun ongenoegen te uiten over de werkomstandigheden waarin zij moeten werken; 400 chauffeurs en evenveel voertuigen maakte hun opwachting aan de rotonde in de nabijheid van het Auditorium en zijn dan samen naar de aansluiting van de TF-1 gereden, met talloze files en opstoppingen tot gevolg.

** De gemeente Puerto de La Cruz ontvangt 1 miljoen euro voor de realisatie van toeristische verbeteringsprojecten; zo worden de voormalige Paseo del Ciprés, nu Paseo Agatha Christie genoemd, de kiosk van San Telmo en de sanitaire voorzieningen van Playa Jardín aangepakt, in het kader van het MEDI-Fdcan-project.

** De gemeente San Andrés zal op zijn beurt investeren in verbeterde wegen, voetpaden en fietspaden om op deze manier zijn steentje bij te dragen tot de verkeersveiligheid; voet- en fietspaden moeten toeristen veilig naar het strand van Las Teresitas brengen terwijl ook de maximumsnelheid op de TF-11 werd teruggebracht tot maximum 60 kilometer per uur.

** De gemeenteraad van Santa Cruz heeft aangekondigd zich te buigen over de ontwerpverordening die de vakantieverhuur in de stad regelt; de verordening heeft tot doel het residentiële gebruik verenigbaar te maken met het toeristische gebruik van woningen en daardoor zouden ook woningen van meer dan tien jaar oud kunnen worden gebruikt.

** De Círculo de Empresarios y Profesionales del Sur de Tenerife (CEST) betreurt dat de steiger en de barranco in Masca reeds meer dan acht maanden gesloten zijn; er is ook reeds meer dan drie maanden verstreken sinds er een vergadering heeft plaatsgevonden tussen de burgemeester van Buenavista del Norte en het platform van de betrokken toeristische handelszaken, waarna werd geopperd dat deze zaak snel zou worden opgelost.

** Dat meer dan 10.000 personen van de voedselbank eten in Santa Cruz is een onthutsende vaststelling in deze moderne samenleving op een eiland waar jaarlijks 6 miljoen toeristen hun gading vinden; 8.000 tot 10.000 families met onvoldoende fondsen schuiven periodiek aan bij de Bancoteide die over 44 afhaalpunten beschikt om de armsten onder de inwoners aan voedsel te helpen.

** Het Nationaal Geografisch Instituut (IGN) heeft in de nacht van dinsdag 6 november 2018 opnieuw bevingen geregistreerd ten noorden van en tussen de gemeenten Adeje en Granadilla; vijftien aardbevingen, waarvan twee met meer dan 2.0 op de schaal van Richter, werden door de gevoelige meetapparatuur gemeten op dieptes tussen 9 en 11 kilometer.

** Een afgestudeerde student aan de Universiteit van Alicante wint de wedstrijd Spring Hotels Design Challenge voor de bouw van een hotel in Arona; Alberto Carbonell kaapte de eerste prijs weg onder de 54 deelnemers uit 17 landen en kan zich buigen over een uniek hotelontwerp met 525 kamers.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

WIJ BREKEN UIT

GELUK OP EEN EILAND

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES