woensdag, juli 17, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE DEEL 186
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE DEEL 186

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Voor de eerste keer in het bestaan van de trammaatschappij wordt er gestaakt door 124 van de 171 werknemers; er is onvrede door een tekort aan personeel waardoor de werkdruk te hoog oploopt, de oplossing ligt voor het grijpen en kan perfect opgelost worden door 20 nieuwe arbeidskrachten aan te werven.

** Een sportvliegtuig met de toepasselijke naam ‘La Avioneta’ werd als monument geplaatst op de rotonde aan het industrieterrein van Güímar; een spectaculaire en verleidende realisatie die moet verwijzen naar het 60-jarig bestaan van het vliegveld El Socorro die in 1958 werd gebruikt door sproeivliegtuigen om de sprinkhanenplaag te bestrijden.

** Het Bijzonder Plan van Aanleg van Las Teresitas en de stedebouwkundige planning van het strand hebben nauwelijks technische veranderingen ondergaan en worden voor het einde van het jaar nog goedgekeurd; de strandboulevard met alle faciliteiten, het parkeerterrein en het hotel kunnen daarna snel gerealiseerd worden.

** Dat Santa Cruz zich profileert als cruisecentrum is algemeen geweten, maar dat er meer dan 110.000 cruisetoeristen in de hoofdstad zijn afgestapt is toch wel verbazend; 109 croisièreschepen hebben 82.450 passagiers en 31.630 bemanningsleden naar de hoofdstad gebracht, 32 cruiseschepen met 43.568 passagiers bezochten La Palma, 17 luxemastodonten met 15.700 passagiers aan boord meerden aan in La Gomera, terwijl El Hierro 6 schepen op bezoek kreeg met 3.050 passagiers aan boord.

** Na een vergadering tussen het gemeentebestuur van Santa Cruz, het Gobierno (Canarische regering), het Cabildo (eilandregering van Tenerife) en de CEO van de CEPSA-raffinaderij is het laatste woord over de ontmanteling van de olieraffinaderij gevallen; de afbraak van de installaties op de site beginnen in het eerste kwartaal van 2019, voorafgaand aan de noodzakelijke administratieve procedures.

** RTVE, de Spaanse publieke omroep, zend elk jaar de jaarovergang uit met de befaamde ’twaalf klokslagen’; dit jaar wordt ‘Las Campañadas’ rechtstreeks op de nationale tv en voor de ganse wereld op het internationale kanaal in beeld gebracht vanaf de parochiekerk Apóstol Santiago in Los Realejos, en dit ter gelegenheid van de 500ste verjaardag van de gemeente.

** La Orotava heeft als eerste gemeente op Tenerife beslist om gebruik te maken van de mogelijkheid om de belastingdruk op de inwoners te verlagen; op deze manier krijgen alle residenten 5% korting op de motorrijtuigenbelasting en 10% korting op de IBI (El Impuesto sobre Bienes Inmuebles), zeg maar de grondbelasting.

** Het splinternieuwe vijfsterrencomplex Fantasia Bahia Principe Tenerife opende haar deuren op een oppervlakte van 45.000 vierkante meter en voegt zich op deze manier naadloos toe bij de toeristische uitbouw die momenteel op de kust van San Miguel plaatsvindt; er werd twee jaar aan gewerkt en de impressionante voorgevel, die je doet denken aan een kinderkasteel, moet families met kinderen verleiden om er te komen logeren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

CARRERA POR LA VIDA

ONBEKEND TENERIFE

SCHRIJF IK PALM-MAR CORRECT?

- Reclame -

COLUMN KIM

KAMER NUMMER 100

BONT OM DE ARM…

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT…

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

ILLEGAAL TV-KIJKEN

SEB LEESON LEGAL GROUP