zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE DEEL 184
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE DEEL 184

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Overvloedige regen dwingt de Maagd van Candelaria terug te keren naar de kerk La Concepción in Santa Cruz; de beschermheilige van de Canarische Eilanden was gewikkeld in een speciaal gemaakte viooltjesmantel en moest overgebracht worden naar Santa Helena alwaar ter gelegenheid van de tweehonderdste verjaardag van het Bisdom Nivariense een H. Mis zou worden opgedragen.

** De haven van Granadilla heeft haar derde olieplatform, eigendom van de firma Seadrill, ontvangen; de megastructuur die 116 meter lang is en 91 meter breed is, vervaardigd is in Singapore en 180 werknemers kan herbergen, krijgt een volledige revisie en zal daarna in het buitendok blijven liggen voor onderhoud.

** De bewustwording onder de bewoners van Tenerife wordt stilaan groter als het de vervuiling betreft; iedereen gaat aan de slag om het eiland, de stranden en de oceaan een grondige poetsbeurt te geven en op deze manier werd er in Garachico 300 kilogram zeevuil aan land gebracht ter hoogte van de Muelle Viejo.

** Het hoofd van de Administratieve Dienst voor Mobiliteit en Strategische Projecten van de eilandregering, Pedro Luis Campos, heeft verklaard dat het in de toekomst noodzakelijk zal zijn de toegang voor particuliere voertuigen te beperken in de regio’s Santa Cruz en La Laguna; er ontstaat een acuut probleem inzake mobiliteit waardoor lange files en parkeerproblemen legio zijn.

** Het Carnaval van Santa Cruz de Tenerife 2019 heeft haar affiche voorgesteld die het evenement wereldkundig zal maken; het werk werd gekozen uit tien finale-ontwerpen, heet ‘Encarnación del Carnaval Marino’, is van de hand van José Luis Trujillo en won met 16 procent van de 11.405 stemmen die via het internet werden uitgebracht.

** Het schitterend kunstwerk ‘Chicharrito reflejo’ van Liseth Rodríguez Figuera dat prominent was opgesteld in de nabijheid van de haven van Santa Cruz werd gestolen; het werk was gemaakt van spiegelfragmenten en reflecteerde de zonnestralen in de Avenida de Anaga, waardoor het zeer gekend was.

** Meer dan 1.700 mensen hebben de voorbije week gebruik gemaakt van het toeristische treintje dat sedert 9 oktober 2018 in de hoofdstad rondtoert; om de twintig minuten start de rondrit richting Avenida Marítima, gaat dan naar de Rambla, het García Sanabria Park, Avenida de La Salle, Tres de Mayo, Avenida de la Constitución, Cabo Llanos en het winkelgebied Mercado de Nuestra Señora de África, waarna hij terugkeert naar de standplaats op La Alameda.

** De opnames van de langspeelfilms ‘Rambo V’ met Sylvester Stallone en ‘War Pigs’ met Mel Gibson staan op stapel en worden ingeblikt op Tenerife; medio november 2018, komt het hele filmcircus, inclusief Mister Cliffhanger, vier weken naar Santa Cruz en dat zorgt ervoor dat de economie met een slordige 15 miljoen wordt gevoed.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

LENTE OP HET EILAND

GELUK OP EEN EILAND

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VEEL PARKEERBOETES

DOKTER OP TENERIFE

VERKEERSTOREN VERDWIJNT

spot_img