donderdag, juni 13, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE DEEL 182
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE DEEL 182

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Iedereen die zich de mooiste dag van z’n leven wil toe-eigenen, moet vandaag zeker naar de huwelijksbeurs Feboda die doorgaat in de Recinto Ferial in Santa Cruz; één enkel weekend is er voorzien om ideeën op te doen, om een gepaste leverancier te zoeken en vooral om de mooiste en meest originele details mee te nemen naar een eigen huwelijksceremonie.

** De overkoepelende bouwfederatie Fepeco laakt de houding van de politieke leiders, die over alles en nog wat moeten beslissen om Tenerife te leiden naar een toekomst als bewoonbaar eiland; zo verwees de voorzitter naar het mobiliteitsplan uit 2006 waarin alle geplande, maar nog niet uitgevoerde, openbare werken staan beschreven.

**

Ten Bel heeft voor het eerst in 55 jaar zijn eerste luxehotel, een titel die door de pers een beetje wordt overroepen; in feite gaat het hier over het Ånnåpurnå Hotel, het voormalige Alborada-complex, waarin de multinational Banyan Tree Hotel Resorts een slordige 25 miljoen euro investeert om het om te vormen tot een exclusief hotelcomplex met suites, met vijf restaurants, met een Thaise spa, een gymnasium en nog veel meer om aldus de grootste in zijn soort te worden.

** Pol, de meest gekende politiehond op de Canarische Eilanden gaat met pensioen en wordt geadopteerd door een Canarisch doorsneegezin; Pol, een Mechelse scheper, heeft meermaals deelgenomen aan en heeft zich talloze keren onderscheiden binnen talrijke interventies zoals antidrugspatrouilles, speur- en zoekacties en vooral was hij de boeman bij de aanhouding van boeven.

** Alba Aula Méndez, een 24-jarige dame uit Valle Gran Rey op La Gomera opent haar eigen notariskantoor in Santiago del Teide; zij is een van de jongste notarissen in Spanje en behaalde de hoogste score onder de 841 kandidaten om een van de 85 bestaande notariaten in te palmen die nationaal werden vrijgegeven.

** De gemeenteraad van Santa Cruz heeft 30 dagen om te beslissen of er al dan niet beroep wordt aangetekend tegen de uitspraak van het Hooggerechtshof van de Canarische Eilanden (TSJC) waarin het gerecht vier artikelen uit het plaatselijk politiereglement heeft nietig verklaard; onderwerp van het geschil is het dragen van piercings en tatoeages op het lichaam bij leden van het lokale politiekorps.

** Verkeersopstoppingen op de noordelijke snelweg (TF-5) hebben niet alleen gevolgen voor particulieren die hun eigen voertuig gebruiken maar ook voor degenen die het openbaar vervoer gebruiken om zich naar hun werkplek in de agglomeratie te begeven; wie het openbaar vervoer gebruikt is er twee keer aan voor de moeite, een keer omdat bussen overvol zitten en een tweede keer omdat deze ook vast komen te zitten in de onoverkomelijke files.

** De grootste show, het grootste evenement met het grootst aantal toeschouwers dat op 26 september 1993 werd georganiseerd was het mega-optreden van Michael Jackson, 25 jaar geleden in Santa Cruz; Wacko Jacko trad op voor 50.000 fans die elk 5.000 peseta’s hebben betaald, uitgezonderd de vips die voor het concert een slordige 10.000 peseta’s per persoon neertelden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

TENERIFE VOOR KINDEREN

VLIEGEN NAAR TENERIFE

OUD EN VOL VERLANGEN

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img