donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE DEEL 180
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE DEEL 180

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** El Fraile, deelgemeente van Arona, krijgt een politiekantoor waar zowel agenten van de plaatselijke politie van Arona als agenten van de Guardia Civil zullen ondergebracht worden; El Fraile en met uitbreiding Las Galletas, Palm-Mar en het wat verder gelegen Costa del Silencio zullen nu sneller bediend worden als er politiehulp wordt ingeroepen.

** Er moet dringend werk gemaakt worden aan de subjectieve perceptie van onveiligheid, werd er geopperd binnen de gemeente Arona; de afgelopen jaren is de aanwezigheid van de lokale politie er met 6,5% gezakt en deze van de Guardia Civíl met 12%, en dat is de reden waarom het politiekorps op Tenerife best snel aangevuld wordt met 400 à 500 manschappen.

** De nieuwe afvalwaterzuiveringsinstallatie van Adeje-Arona, die in de buurt van Siam Park wordt gebouwd, is momenteel in staat om 40.000 kubieke meter gezuiverd water per dag te leveren, wat overeenkomt met de inhoud van 16 olympische zwembaden; dit water wordt nu hoofdzakelijk gebruikt om landbouwbedrijven, tuinen en golfbanen te voeden in de beide gemeenten.

** De nieuwe regenradar die in Buenavista werd gebouwd en die een aanvulling is op de regenradar op Gran Canaria zal in staat zijn te waarschuwen voor negatieve weerfenomenen; de bouw, het opstarten en de testfase van het nieuwe centrum zullen ervoor zorgen dat de opening slechts voorzien kan worden in het laatste kwartaal van het volgende jaar.

** Op het strand van Las Burras, tussen Las Galletas en El Fraile, waar sedert mensenheugenis wordt wildgeparkeerd en waar sommige mensen daadwerkelijk permanent wonen, is grote kuis gehouden; de Guardia Civíl en de lokale politie hebben in opdracht van het Ministerie der kustgebieden alle illegale nederzettingen afgebroken en de bewoners ontzet omwille van de ongezonde en onveilige omstandigheden waarin deze mensen verstrikt waren.

** Het parlement van de Canarische Eilanden heeft woensdag unaniem een amendement goedgekeurd waarbij wordt aangedrongen om het decreet anni 2013, waarin de modaliteiten van guachinches staan opgesomd, te wijzigen; de bescherming van de naam Guachinche en de verlenging van de openingsperiode, van vier naar zes maanden, zijn de meest belangrijke wijzigingen.

** De eilandregering sluit de Mascakloof langer dan voorzien omdat zij de volledige omgeving wil renoveren en aanpassen aan de toeristische behoeften die zich op vandaag stellen; de conditioneringswerken van het ruime gebied en het onder handen nemen van het wandelpad zullen het eerder voorziene tijdskrediet ruim overschrijden waarbij maart 2019 wordt genoemd als nieuw moment voor de opening.

** Het hotel in Añaza dat sedert de jaren ’70 in de ruwbouw staat, en nooit volledig is afgewerkt, krijgt een omheining; de gemeente die verantwoordelijk is voor de veiligheid in en rond het gebouw heeft 100.000 euro voorzien om het gebied volledig af te bakenen met een twee meter hoog hekken, in afwachting van de verdere procedureslag die zij voert om de eigenaars te dwingen het gebouw af te breken.
Meer over dit Hotel zonder sterren kun je HIER lezen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

HOE GENIETEN VAN TENERIFE?

HET VOORJAAR CARNAVAL

WIJ ZIJN DE PINEUT

- Reclame -

COLUMN KIM

BOFFEN EN BLAZEN…

VAN KUST TOT KUST

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

ADEJE TOP

DE TIJD VAN TOEN

BOUWPLANNEN

SEB LEESON LEGAL GROUP