donderdag, juni 13, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE DEEL 179
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE DEEL 179

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Santa Cruz voorziet 20 miljoen euro voor de uitbreiding van de waterzuiveringsinstallatie Buenos Aires die is gelegen aan de petroleumraffinaderij; daarmee zal alle afvalwater uit het hoofdstedelijk gewest, inclusief El Rosario en La Laguna, naar de zuiveringsinstallatie geleid worden en zal daarmee de doelstelling die in de jaren ’70 van de vorige eeuw werd gesteld, behaald worden.

** Ongeveer 56.000 kinderen onder de 10 jaar die op Tenerife wonen kunnen vanaf vandaag gratis met tram en bus reizen; dit is een van de eerste maatregelen die de president van het Cabildo, Carlos Alonso, deze week aankondigde binnen een nieuwe campagne die als doel heeft het gebruik van het openbaar vervoer te bevorderen door middel van een aantal ingrepen.

** De fruitteelt op Tenerife krijgt af te rekenen met een invasie van de fruitvlieg en om de schade aan het fruit in te perken krijgen alle fruitbomen een thermisch deken omgehangen; op deze manier willen de fruitkwekers hun teelt beschermen met goedkope en doeltreffende middelen om te beletten dat de fruitvlieg haar eieren komt deponeren en de fruitproductie ernstige schade toebrengt.

** Een vliegtuig op de luchthaven van Los Rodeos werd tot stoppen gedwongen om een 17-jarig meisje van het vliegtuig te halen; het meisje vertrok zonder toestemming van haar ouders met haar 18-jarige vriend en wou zich vestigen op het Spaanse vasteland, waarna de Guardia Civíl tot actie is overgegaan.

** Verschillende dierenartsen hebben in samenwerking met de Guardia Civíl geholpen om een 11 meter lange bultrugwalvis met gezondheidsproblemen te verzorgen; in de buurt van Los Cristianos werd dit grote zeezoogdier verzorgd en ingeënt tegen verschillende ziekten die veroorzaakt werden door uitwendige parasieten en die uitputting en een laag gewicht veroorzaken.

** De TF-64 op het grondgebied van Granadilla de Abona van San Isídro naar El Médano was dringend aan vernieuwing toe, vooral het stuk tussen kilometerpalen 7,300 en 10,840 moest onder de hamer om daarna helemaal opnieuw opgebouwd te worden; niet alleen de slijtlaag werd vervangen, ook de boordstenen en de bovengrondse afwateringen en daarenboven werden er stroken voorzien waarin verstrooide of dwalende chauffeurs automatisch worden afgeremd door kiezelstenen.

** De zeeschildpad in Candelaria die elke middag komt eten bij de steiger is een toeristische voltreffer; zeezoogdieren leren heel snel als hun lekkers wordt toegestopt en deze schildpad gedraagt zich bijzonder familiair als ze delicatessen van de toeschouwers toegeworpen krijgt.

** De prostitutie in het zuiden van Tenerife neemt af op straat maar groeit in clubs; vijfennegentig procent van de vrouwen zijn allochtone alleenstaande jonge vrouwen, die allen uit achtergestelde milieus komen maar zich nu aansluiten aan de sociale diensten die door het Fundación Cruz Blanca‘ worden aangeboden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

1 REACTIE

  1. Geachte heer Devos, steeds weer weten we uw berichtjes te smaken. Ze zijn niet alleen interessant, maar telkens weer deskundig geschreven en aangenaam om te lezen. Toffe lectuur voor iedereen bij wie Tenerife nauw aan het hart ligt.
    Graag had ik ook eens een vraag gesteld. Bij wie kunnen wij best terecht om een klacht in te dienen mbt avond- en zelfs nachtlawaai? Wij wonen in een residentieel dorpje (Palm- Mar) en zijn verplicht om regelmatig s’avonds de ramen te sluiten als we naar TV willen zien en vooral luisteren omwille van muzikale geluiden op de Beach. We halen hier soms tot 80 Db binnen in huis. Wat zijn de toegestane Decibels en waar kunnen we aub met onze klacht best terecht, want de lokale politie heeft hier niet altijd oren naar?!? Alvast bij voorbaat dank voor uw goede raad en hopelijk kunnen we nog lang van uw berichtjes genieten! Groetjes uit Palm-Mar! M&H

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

GOEDE RESTAURANTS

WIJ ZIJN DE PINEUT

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img