donderdag, juni 13, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE DEEL 178
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE DEEL 178

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Meer dan 340 ton kleding en textiel werd er gerecycleerd in Santa Cruz door middel van 140 containers die over de gehele oppervlakte van het hoofdstedelijk gebied werden geïnstalleerd; 2017 staat daarmee op de tweede plaats voorafgegaan door 2013, het jaar waarin 373.721 kilo kleding werd ingezameld.

** Veertien dagen geleden werden de eerste kiosken aan het strand Las Teresitas geopend en de eerste klachten werden reeds geregistreerd bij het gemeentelijk planningsbureau; de diverse incidenten omvatten het niet naleven van de sluitingsuren, het overschrijden van het aantal zitplaatsen en een geluidsniveau dat ver boven de toegelaten 50 dB uitsteekt.

** Het cruiseseizoen voor de haven van Santa Cruz begint met een stevige meevaller omdat er in september 28.000 cruisetoeristen met ronkende scheepsnamen als ‘Mein Schiff 1’, ‘Azuro’ en ‘Independence of the Seas’ aan wal komen; op deze manier denkt het havenbestuur het jaar 2018 af te sluiten met 600.000 cruisetoeristen die met 311 vaarten op Tenerife zijn aangekomen, of 13 vaarten meer dan in 2017.

** De Teide, nationaal park en trots van Tenerife, moet opnieuw examens afleggen om het Europees Diploma inzake beschermde gebieden te behouden; dit diploma dat in het leven werd geroepen in 1965 om natuurgebieden te erkennen die van belang zijn voor het behoud van biologische, geologische en landschappelijke diversiteit, werd voor het eerst uitgereikt in 1996 en daarna hernieuwd in 2009.

** Er komt een nieuwe brandweerkazerne op het industrieterrein in Valle de Güímar die zal bemand worden met broepsbrandweermannen; een permanente ploeg van 4 pompiers zal instaan voor de eerste uitruk bij alle incidenten om snel te kunnen interveniëren en om, waar nodig, snel versterking te kunnen oproepen.

** De socialistische partij PSOE uit Granadilla de Abona hekelt de werkzaamheden en de heraanleg van de weg tussen San Isídro en El Médano; er is niet in het minst nagedacht over de veiligheid van fietsers en voetgangers, laat staan dat er een fiets- en voetgangersstrook werd aangelegd.

** Het papieren bonokaartje dat gedurende twintig jaar werd gebruikt om tram- en busritten te betalen houdt op te bestaan op maandag 3 september; daarna wordt de nieuwste ‘tenmás’-kaart gebruikt en wie nog oude bonokaarten in het bezit heeft kan deze inwisselen tot 31 oktober 2018 in elk Titsa- of Metrokantoor, met een maximum van vier kaarten per persoon.

** Het eiland werd opnieuw gewaarschuwd door een meteorologische alarmfase; alarmcode geel werd geactiveerd om reden van fenómenos costeras, door harde en stormachtige winden boven de oceaan werden grote golven gecreëerd die met geweld op de kustlijnen werden geworpen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

COLUMN KIM

KIEZEN OF DELEN

VAN KUST TOT KUST

BORGEN BRENGEN ZORGEN

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img