dinsdag, februari 20, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE - DEEL 176
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE – DEEL 176

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Inspecteurs van het departement Medio Natural (UMEN) hebben de toegang tot het strand van Roque de las Bodegas in Taganana verzegeld nadat ze een breuk hebben vastgesteld in een van de pilaren die de brug over de ravijn ondersteunen; een technisch rapport zal uitsluitsel geven over het hoe en het waarom, maar vooral, over hoelang de brug zal afgesloten zijn.

** In La Laguna wordt alles in het werk gesteld om de doelstelling betreffende de fietsenstallingen tegen het nieuwe schooljaar te behalen; naast de negen bestaande overdekte fietsstallingen moeten er nog 72 fietsen meer, veilig en ordentelijk kunnen geparkeerd worden in bijkomende stallingen die in een groene omgeving zullen opgetrokken worden.

** Het ministerie van de kustgebieden, Costas, zet zijn plan voort om strandpanden te sluiten die seizoensgebonden diensten en producten aanbieden om op deze manier tot een volledige regularisatie te komen binnen deze niche; de gemeenten Arona en Adeje hebben het begrepen en versnellen nu de gunningsprocedure zodat de gesloten handelszaken snel en vóór het begin van het winterseizoen de deuren terug kunnen openen.

** Er is een groeiende bezorgdheid vanwege de overheid omtrent de aanwezigheid van uitheemse en invasieve dieren die op Tenerife niet in hun natuurlijk biotoop verblijven; een wasbeer, een vleermuis, een baarddraaksalamander, een kameleon, twee Kramerpapegaaien en twee Amerikaanse Galapagosschildpadden zijn maar enkele van de exotische soorten die in Arona werden verzameld in de afgelopen twee jaar.

** Santa Cruz wil profiteren van de economische instroom van een miljoen cruiseschippassagiers die per jaar via de haven van de hoofdstad op Tenerife aankomen; bij het begin van het volgende cruiseseizoen, in september, wil de taxisector de hoofdrolspeler worden om deze toeristengroep het eiland te laten zien.

** Puerto de la Cruz wordt binnenkort een klein beetje Duitsland; van 27 augustus tot 2 september organiseert de gemeente opnieuw de Beierse Week en het Oktoberfest met een breed scala aan Tiroleractiviteiten waaraan in het verleden telkens meer dan 12.000 personen deelnamen.

** Hoe verscheiden kan het klimaat op Tenerife zijn; terwijl de toeristen, eerder deze week, in het zuiden van de zon konden genieten werd het noorden onthaald op een gele alarmfase waarbij werd gewaarschuwd voor stevige rukwinden en hevige neerslag tot 15 liter per uur en per vierkante meter.

** De luchthaven van Los Rodeos haalt voor het eerst in zijn bestaan meer dan een half miljoen passagiers in één maand tijd; uit de cijfers van de luchthavenuitbater Aena blijkt dat er de voorbij julimaand 526.960 passagiers, of 20,5% meer passagiers dan in dezelfde maand van 2017, door het luchthavengebouw zijn gepasseerd.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

VERDRINKINGEN

VERBODEN VOOR JONGEREN

OSCILLEREND TOERISME

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

TIJD HEEFT VLEUGELS

‘S LANDS WIJS

- Reclame -spot_img

WEETJES

VLIEGANGST

EL SALTO DEL PASTOR

spot_img