maandag, juli 15, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE - DEEL 174
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE – DEEL 174

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Naar aanleiding van een “Demarcación de Costa” of een afbakeningszone langs de kust, heeft de Guardia Civil op dinsdag 31 juli 2018 negen handelszaken gesloten die gelegen zijn langs het twaalf kilometer lange strand in de gemeente Arona; deze uitbatingen die onder de noemer kiosken, strandcabines, surfschool en kinderopvang vallen hadden elk een vervallen en dus ook een ongeldige vergunning.

** Dat orka’s grienden aanvallen is niet ongewoon, maar dat ze dat doen op amper vijf mijl uit de kust is nooit gezien; de regionale decaan Matías Fonte-Padilla herinnert er aan dat de doortocht van deze roofdieren tussen de eilanden door gebruikelijk is en dat grienden dan verplicht worden om uit te wijken, met het gevaar om als prooi aangevallen te worden.

** Het plaatsen van de nieuwe kiosken in Las Teresitas geeft de strandlocatie opnieuw het zicht van weleer nadat 5 van de zeven kiosken werden teruggeplaatst omdat zij nu over een geldige stedenbouwkundige vergunning beschikken; daarbij was er een aanzienlijke overlast voor de toeristen die moeilijk doorgang hadden en uiteindelijk nog moeilijker een vrije parkeerplaats konden vinden.

** Santa Cruz heeft de taxiverordening aangepast aan de regionale vervoerswet en daarbij zijn de reglementen strenger geworden; een van de regels is dat taxichauffeurs in Santa Cruz verplicht worden om voldoende wisselgeld aan boord te hebben om terug te kunnen geven op 20 euro, tanken terwijl er klanten in de auto zitten is een andere overtreding.

** Het Sunblast Festival in Adeje dat doorgaat op 11 augustus 2018 groeit verder en zet dit jaar dertig artiesten aan het werk op vijf verschillende podia; er zijn live performances van Aguere en voor het eerst zullen Tego Calderón en Kase O op het festival kunnen bewonderd worden.

** Eigenaars van bars en restaurants stellen via het overkoepelend orgaan El Círculo de Empresarios y Profesionales del Sur (CEST) voor om de prijzen van eten en drinken te afficheren zonder IGIC-taks; deze vraag naar de overheid toe is van levensbelang voor de sector om het concurrentievermogen op de handelsmarkt te kunnen behouden.

** Heel opmerkelijk is de studie die werd gemaakt door de zomeruniversiteit van Adeje waarbij De Canarische Eilanden bijna evenveel kaas verbruiken als de Fransen; in een seminarie over Canarische kazen en wijnen, onder leiding van Luis Antonio González Mendoza van het departement Chemische- en Farmaceutische Technologie van de ULL, werd dit zuivelproduct gekenmerkt als een van de meest karakteristieke eetgewoonten die tevens gekoppeld is aan een diepgewortelde Canarische gastronomische consumptie.

** De politieke partij Podemos vraagt aan de regering wat zij gaat ondernemen om microalgen te voorkomen; viceminister van Milieuzaken Blanca Pérez bevestigt dat de weersomstandigheden nefast zijn en verzekert dat de multifunctionele boot die kan ingezet worden bij zeewaterverontreiniging over enkele weken op Tenerife zal aankomen, maar dat er vooral werk zal gemaakt worden van de illegale lozingen in de oceaan.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

OVERDAAD SCHAADT

KAMER NUMMER 100

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP